Rumænere uden stjerne-angriber mod AaB

Raul Rusescu, th, fejrer en scoring for Steaua Bukarest mod Rio Ave i en af dette efterårs Europa League-kampe. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AaB's chancer for at opnå et godt resultat i torsdagens Europa League-hjemmekamp mod Steaua Bukarest er blevet væsentlig forbedret.

Således må rumænerne undvære angrebs-profilen Raul Rusescu, der tidligere på efteråret blandt andet scorede mod portugisiske Rio Ave, på grund af en knæskade.

I det hele taget er det et 'ramt' Bukarest-mandskab, som de regerende danske mestre møder. Udover Raul Rusescu er en anden af holdets angribere Gabriel Iancu også skadet. Og hertil kommer, at stopperen Lukasz Szukala og midtbanespilleren Andrei Prepilita er ude på grund af karantæne.

- Sådan er fodbold. Man stiller sjældent i stærkeste opstilling. Vi er jo også hårdt ramt af skader i øjeblikket, sagde AaB-træner Kent Nielsen på onsdag eftermiddags pressemøde og hentydede til, at han endnu engang er uden langtidsskadede Rasmus Jönsson, Lukas Spalvis og Jakob Ahlmann.

Ifølge rumæsk presse vil Steaua Bukarest blive bakket op af intet mindre end 3.000 tilrejsende fans.

- Det lyder interessant. Det er altid dejligt med support. Da vi mødte Steaua i Bukarest, var der ikke en eneste tilskuer på stadion. Det betød, at kampen blev afviklet i en underlig og lidt trist atmosfære. Lad os bare få gang i den på Aalborg Stadion torsdag aften, sagde Kent Nielsen.

AaB vil med uafgjort stadig have chancen for at spille sig videre til forårets cup-kampe i Europa League. Derimod vil et nederlag betyde, at AaBs rolle i turneringen er udspillet, og at den sidste kamp i gruppespillet mod Rio Ave i Portugal midt i december er uden betydning.

- Vi får helt klart efter et godt resultat, og selvom vi tabte kampen i Rumænien (0-6, red.) tror jeg på vores chancer, sagde Kent Nielsen.

Og statistikken taler for et godt AaB-resultat:

De er ubesejret på hjemmebane i dette efterårs Europa Cup-kampe. Til gengæld har Steaua Bukarest blot vundet en enkelt kamp på udebane mod norske Strømsgodset.

- Men det er ikke noget, vi tænker på overhovedet. Når kampen er i gang betyder statistik intet. Her gælder det bare om at præstere, sagde Kent Nielsen.