Rugbytræner peger på sig selv efter PL-exit: Mit ansvar

Jason Regier fik ikke klædt danskerne godt nok på til den afgørende kamp mod Frankrig, erkender landstræneren.

Danmark kan ikke længere nå semifinalen i kørestolsrugby ved PL. Thomas Lovelock/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drømmen var en plads i semifinalen, men det danske landshold i kørestolsrugby må lørdag nøjes med at spille om syvendepladsen ved de paralympiske lege.

Et nederlag til Frankrig på 50-52 sendte danskerne ud af turneringen, og det tager landstræner Jason Regier på sin kappe.

»Spillerne er udmattede og frustrerede efter kampen. Vi mistede muligheden for at nå til semifinalen, og det er mit ansvar, at de ikke var forberedt godt nok.«

»Vi tabte med to point, og den forskel skal vi kunne udligne. Det gjorde vi ikke. Hele vejen rundt klarede vi det ikke,« siger han.

Danmark er med i disciplinen ved PL for første gang og kom til Tokyo med store ambitioner efter en andenplads ved EM i 2019.

En sejr i åbningskampen over de forsvarende mestre fra Australien gav håb om dansk succes, men et nederlag til værtsnationen Japan satte danskerne under pres før sidste gruppekamp.

Franskmændene vandt en tæt kamp med to point, men det var ikke, fordi de bragte noget overraskende, fortæller landsholdsspiller Kurt Busk Jensen.

»Vi vidste godt, hvad de ville komme med. Men de var lidt bedre end os. Det er der desværre ikke noget at gøre ved. Det er møgærgerligt,« siger den 54-årige veteran.

I stedet gik Japan og Australien videre fra gruppen.

Natten til lørdag venter en placeringskamp mod en endnu ukendt modstander, og danskerne vil slutte godt af.

»Vi skal ud og vinde,« siger landstræneren.

Danmark stiller med 25 atleter ved de paralympiske lege. Kørestolsrugbyholdets 12 spillere udgør næsten halvdelen af den danske trup.

/ritzau/