Roslyng tilbage i Håndboldligaen

Hun har spillet 129 A-landskampe. Hun har vundet OL-guld. Og nu er Christina Roslyng klar til comeback i Håndboldligaen.

Cristina Roslyng er tilbage på højeste plan i Viborg HK. Foto: Ernst van Norde Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med 129 A-landskampe og en OL-guldmedalje i bagagen er Christina Roslyng klar til comeback i Håndboldligaen hos Viborg HK.

Klubben har i dag præsenteret den fodrappe venstrefløj som barselsvikar for Henriette Mikkelsen.

29-årige Roslyng, der selv er mor, har i de seneste sæsoner skruet ned for håndboldkarrieren. Således har hun i to sæsoner spillet i 1. divisionsklubben SønderjyskE, som hun dog forlod efter sidste sæson. Derfor skal hun nu i gang med et hårdt stykke arbejde for atter at komme i topform. Men som hun siger:

- Viborg HK mener, jeg er den rette til at hjælpe i den situation, som klubben står i lige nu og her, og så kan jeg ikke sige nej. Men det bliver min sidste store opgave. Jeg har haft mine bedste håndboldår i Viborg, og det her er min måde, at sige tak for alle de gode oplevelser, som klubben har givet mig.

Ambitioner i Champions League
Da Viborgs venstrefløj Henriette Mikkelsen for nylig meldte ud, at hun var gravid, stod Viborg HK og manglede en kvalificeret afløser, og så var det nærliggende at henvende sig til den tidligere Viborg-fløj, Christina Roslyng, der i seks sæsoner frem til 2003 var med til at vinde fire danske mesterskaber med jyderne. Og Roslyng lægger vægt på, at hun fortsat har ambitioner.

- Jeg ser jo det her som en chance for at vinde Champions League-pokalen, for den har jeg endnu til gode. Men Viborg HK har et spændende hold med nogle helt fantastiske spillere, og det bliver en stor udfordring for mig at komme ind på holdet.

Vandt "Vild med dans"
Landsholdskarrieren fik en brat ende, da Christina Roslyng blev sat af op til De Olympiske Lege i Athen i 2004, en oplevelse hun selv har beskrevet som en kæmpe skuffelse.
Den ubehagelige afsked med landsholdet banede dog vej for andre positive oplevelser - ikke mindst fødslen af sønnen Frederik, og Christina Roslyng fik også mere tid sammen med manden og landsholdsspilleren Lars Christiansen, lige som hun fik tid til at deltage i det populære TV-program "Vild med dans", som hun vandt med dansepartneren Steen Lund i 2006.