Roskilde Bordtennis taber i Champions League-åbning

Roskilde er tidligt under pres i Champions League efter hjemmenederlag til østrigske SPG Walter Wels.

Michael Maze og Roskilde Bordtennis tabte med 2-3 i kampe til østrigske SPG Walter Wels. (Arkivfoto) Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Roskilde. Roskilde Bordtennis fik torsdag aften en resultatmæssigt dårlig start på Champions League-gruppespillet.

På hjemmebane i Roskilde Kongrescenter tabte det danske hold med 2-3 til østrigske SPG Walter Wels efter at have ført 2-1.

Der var spænding helt til det sidste, da den afgørende kamp mellem Roskildes Zhai Yujia og østrigernes Kang Dongsoo først blev afgjort i femte sæt, hvor Dongsoo gik fra 7-7 til 11-7 og vandt kampen for Walter Wels.

Undervejs vandt den tidligere olympiske bronzevinder i double Michael Maze sin singlekamp over Adam Szudi med 3-2 i sæt, og han bragte dermed Roskilde foran 2-1 i kampe.

Føringen rakte dog ikke til sejr, da Bojan Tokic og Yujia Zhai efterfølgende begge led nederlag.

Det danske hold er seedet som nummer fire i Champions League-turneringen. Seedningen sker på baggrund af spillernes pladser på verdensranglisten.

Roskildes højst rangerede spiller er englænderen Liam Pitchford, der er nummer 18 på verdensranglisten, men englænderen var ikke med i torsdagens nederlag.

Målet for den danske klub er at komme videre fra gruppespillet, hvor den foruden det østrigske hold også skal møde Ostrava fra Tjekkiet og russiske UMMC, der har Jonathan Groth på holdet. I kampen mellem Ostrava og UMMC vandt russerne torsdag 3-0.

De to bedste hold i hver af de fire grupper går videre til kvartfinalen. Roskildes bedste placering i Champions League var en kvartfinaleplads i 2018.

Roskilde skal en tur til Rusland for at spille den næste kamp i Champions League 18. oktober.

/ritzau/