Rosberg raser over Hamilton efter ny sejr

auto-prix-chn-f1
Der var bestemt ikke kærlighed i luften mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg efter Kinas Formel 1-grandprix.
Læs mere
Fold sammen

De to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg er langt fra bedste venner. Det blev slået fast i sidste sæson, hvor de to Formel 1-konkurrenter flere gange kom på kant med hinanden. Under søndagens løb i Kina blussede problemerne op på ny.

Godt nok endte det med den ventede dobbeltsejr til Mercedes, men trods en andenplads var Rosberg langt fra tilfreds med Hamiltons måde at køre løbet på.

»Lewis kører meget langsomt. Fortæl ham, han skal køre hurtigere,« lød det fra Nico Rosberg over radioen under løbet.

På daværende tidspunkt lå Lewis Hamilton og Nico Rosberg foran Sebastian Vettel - men midtvejs i løbet begyndte Vettel at hale ind på Mercedes-kørerne. Årsagen var, at Hamilton bevidst satte farten ned for at spare på sine dæk.

Ferrari-køreren kom så tæt på, at han med et tidligt pitstop var tæt på at tage fusen på Rosberg og resten af Mercedes-teamet. Manøvren lykkedes dog ikke - og Rosberg holdt i stedet andenpladsen til mål. Alligevel var tyskeren på det efterfølgende pressemøde tydeligt irriteret over Hamiltons strategi.

»Det er interessant at høre fra dig, at du kun tænkte på dig selv, Lewis,« indledte Rosberg.

»Din fart kompromitterede mit løb. Du kørte langsommere end, hvad der var nødvendigt - og det betød, at Vettel kom meget tæt på. Derfor fik han muligheden for at køre tidligt i pit, og jeg måtte reagere og gøre det samme. Det kostede mig tid, og resultatet var, at mine dæk døde til sidst i løbet. Jeg er utilfreds med i dag,« fortsatte viceverdensmesteren.

Lewis Hamilton virkede dog uberørt af Nico Rosbergs kritik.

»Det er ikke mit arbejde at tænke på Nicos ræs. Mit arbejde er at passe på min bil og få den i mål. Hvis Nico ville have overhalet mig, kunne han bare have forsøgt på det, men det gjorde han ikke, «sagde han og fortsatte:

»Vi kom for at blive nummer et og to. Jeg gjorde kun det, jeg blev bedt om, så der burde ikke være grund til at være sur.«

Med sejren er Lewis Hamilton nu 13 point foran Sebastian Vettel i kampen om VM-titlen. Nico Rosberg er yderligere fire point efter.