Ronaldos jagt på mere hæder er startet

Du har vundet Ballon d’Or 2014. Den bedste spiller i verden. En titel, der for de fleste af os ville fremkalde fest, farver og måske en enkelt fridag dagen derpå. Sådan er det bare ikke for Cristiano Ronaldo.

Allerede tirsdag, dagen efter han vandt prisen, var han ude på træningsbanen igen. Portugiseren er nemlig langt fra tilfreds med at have vundet Ballon d’Or to gange i træk og tre gange i alt.

Ved prisuddelingen i mandags gjorde han det klart, at han vil være en af de bedste spillere nogensinde. Det kræver flere titler og arbejde. Derfor er der ikke noget, der hedder fridag, ’blot<saxo:ch value="226 128 153"/> fordi man er kåret til verdens bedste.

Den store lyst til at komme på træningsbanen er ikke nogen offentlig hemmelighed, og det er blandt andet den lyst, der skal hjælpe ham til at vinde sin fjerde Ballon d’Or i 2015, vurderer ekspertkommentator hos TV3 Sport Niels-Christian Frederiksen.

»Han er så ærgerrig en spiller, og han træner jo nærmest, til han ikke kan stå på benene mere. Fra Spanien forlyder det, at han træner seks timer om dagen,« siger han.

»Hans indre energi bliver afgørende for, om han kan præstere godt nok til at vinde titlen igen. Men det er svært at se ham miste den energi. Også efter de signaler han kom med i vinder-talen om, at han var sulten efter at vinde mere,« siger Niels Christian Frederiksen.

Det samme illustreres i dokumentaren ’The making of Ronaldo<saxo:ch value="226 128 153"/>. Den havde premiere i England i søndags og fortæller Cristiano Ronaldos fascinerende historie fra ung ambitiøs knægt til verdens bedste.

Her bliver Ronaldos træning beskrevet som hemmeligheden bag hans succes. En af hans første trænere fortæller, at kun 20-30 procent af det Ronaldo kan kommer af naturlige evner. Resten har han trænet sig til.

I dokumentaren forklarer Sporting Lissabons tidligere sports direktør Carlos Freitas også, hvordan ’vagterne måtte lukke dørene og slukke lyset i træningslokalet’ for at forhindre Cristiano Ronaldo i at træne ekstra.

Niels-Christian Frederiksen er enig i træningen har gjort ham så god.

»Han er fra naturens hånd et fysisk pragteksemplar, og det hjælper ham naturligvis. Men det, der har gjort ham så god er hans træningsiver og dedikationen, til at ville blive bedre,« siger han.

Fodboldekspert hos 6’eren Morten Bruun mener dog ikke kun, det er træning, der gør Cristiano Ronaldo til så unik en spiller. Ligesom Niels-Christian Frederiksen hæfter han sig også ved hans fysik.

»Det er al ære værd, at han er ude og træne allerede dagen efter prisen, men han er ikke kun så god, fordi han træner meget.«

»Kraften og dynamikken i hans spil er det, der adskiller ham i så ekstrem grad fra alle andre spillere. Han kan gøre tingene i så højt tempo, og så løber han nærmest bare folk over,« siger Morten Bruun, der plejer at kalde Cristiano Ronaldo vulgær, med den kraft han har.