Ronaldo vil skrive historie med Juventus

Superstjernen slog på sit første pressemøde fast, at målet er en Champions League-titel med Juventus.

Fra tidlig mandag morgen samledes hundredvis af Juventus-fans foran klubbens stadion og sang ifølge AFP om, at Ronaldo skal bringe Champions League-trofæet til klubben. Fold sammen
Læs mere
Foto: ISABELLA BONOTTO

Champions League skal hjem til Torino.

Det synes at være dagsordenen i italienske Juventus efter tilgangen af superstjernen Cristiano Ronaldo.

Intet mindre end Champions League-titlen tyder på at være kravet til verdensstjernen, der mandag holdt sit første pressemøde i forbindelse med sommerens klubskifte fra Real Madrid til italienske Juventus.

Fra tidlig mandag morgen samledes hundredvis af Juventus-fans foran klubbens stadion og sang ifølge AFP om, at Ronaldo skal bringe Champions League-trofæet til klubben.

Senere mandag svarede superstjernen så det, alle fans af den italienske storklub givetvis ønskede at høre:

»Efter hvad jeg gjorde i Manchester og Madrid, vil jeg også skrive historie i Juventus. Champions League er en meget vanskelig turneringen at vinde, men selvfølgelig vil jeg prøve at hjælpe,« lød det på pressemødet fra Ronaldo.

Her slog den 33-årige megaprofil også fast, at han ikke er som alle andre fodboldspillere, der i slutningen af karrieren søger mod fjerne destinationer som Kina eller USA for at spille i de sidste år af karrieren.

»Jeg er anderledes end andre spillere, som tænker, at deres karrierer er forbi, når de når min alder. Jeg ønsker at vise, at jeg ikke er som andre,« sagde Ronaldo på pressemødet, der blev dækket af alverdens medier.

Det var den store dag for Ronaldo og Juventus mandag, efter at Ronaldo ankom til Torino søndag aften.

Mandag gennemgik han lægetjek og hilste på kommende klubkammerater samt personale i Juventus og blev vist rundt på klubbens anlæg.

Det hele blev dækket intenst på Juventus' hjemmeside med videoindslag, der eksempelvis viste Ronaldo råbe "Juve, Juve".

En video, hvor Ronaldo inderligt hilste på forsvarsspilleren Giorgio Chiellini med et kram, blev også offentliggjort.

Tidligere mandag blev en varslet strejke blandt medarbejderne på Fiat-Chryslers fabrik i Melfi lidt af en fuser.

Strejken, der skulle foregå fra søndag aften til tirsdag morgen, fik blot deltagelse af fem ud af 1700 medarbejdere, oplyste en talsmand i Fiat ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa.

Det er de enorme summer, der har bragt Ronaldo til Juventus, som medarbejderne har været sure over.

Juventus er ejet af Agnelli-familien, som også ejer næsten en tredjedel af Fiat-koncernen, der producerer bilmærkerne Fiat og Ferrari.

Da italienske medier har berettet, at en del af økonomien i handlen med Ronaldo bliver klaret af Fiat, blev strejkevarslet meddelt.

Prisen på Ronaldo har været nævnt til at ligge på 100 millioner euro (cirka 745 millioner kroner), mens han forventes at få en årsløn på 30 millioner euro (cirka 223 millioner kroner) i de fire år, han har kontrakt med Juventus.

Handlen blev offentliggjort for fem dage siden.

Den femdobbelte Champions League-vinder kom til Real Madrid i 2009 og har siden scoret 451 mål i 438 kampe for klubben.

Ronaldo har vundet Champions League fire gange med Real Madrid og en enkelt gang med Manchester United.

Nu skal han for første gang i karrieren prøve kræfter med italiensk fodbold, hvor Juventus har vundet mesterskabet de seneste syv sæsoner.

Og så skal han altså også forsøge at vinde Champions League med Torino-klubben.

/ritzau/