Ronaldo vandt igen Ballon d'Or foran Messi

fbl-fifa-ballondor-award
Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo stands on stage during the 2014 FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Fold sammen
Læs mere

For andet år i træk vandt Cristiano Ronaldo Ballon d'Or foran sin evige rival Lionel Messi.

»Jeg vil gerne takke alle dem, der har stemt på mig. Det har været et fantastisk år. Jeg vil gerne fortsætte det arbejde, jeg har leveret indtil nu. Jeg vil forbedre mig til at blive bedre for hver dag, der går. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville vinde dette trofæ for tredje gang. Jeg vil opnå at blive en af de bedste spillere i historien,« sagde Cristiano Ronaldo ved prisuddelingen.

Real Madrid-stjernen var udråbt til den helt store favorit til at vinde prisen, og med 37,66 procent af stemmerne var han da også den helt klare vinder.

Det var til gengæld en utrolig tæt kamp mellem Barcelonas Lionel Messi og Bayern Münchens målmand Manuel Neuer, der endte med henholdsvis 15,76 procent og 15,72 procent af stemmerne. Det var derfor argentineren, der tog andenpladsen med mindste margin.

Det er tredje gang, at Ronaldo vinder Ballon d'Or. Foruden de seneste to år, så vandt han også prisen tilbage i 2008. Også dengang vandt han prisen foran Lionel Messi, der dog fortsat har vundet prisen én gang mere end Ronaldo.

På kvindesiden var det tyske Nadine Kessler fra Wolfsburg, der med 17,52 procent af stemmerne vandt prisen foran brasilianske Marta fra FC Rosengård, der fik 14,16 procent af stemmerne og amerikanske Abby Wambach fra Western New York Flash, der fik 13,33 procent af stemmerne.