Ronaldo og Messi ser ikke hinanden blandt verdens tre bedste

Cristiano Ronaldo ved siden af Lionel Messi til Ballon d'Or-prisuddelingen Fold sammen
Læs mere

Cristiano Ronaldo er verdens bedste fodboldspiller. Det fik han mandag aften det synlige bevis på med overrækkelsen af Ballon d'Or. En kæmpe personlig triumf for Real Madrid-stjernen og en lille begmand til den evige rival Lionel Messi, der fik næstflest stemmer.

Portugiseren og argentineren gjorde ellers sit til, at konkurrenten ikke skulle blande sig i top-striden. Landstrænere, landsholdsanførere og udvalgte fodboldjournalister udgør stemmepanelet til Ballon d'Or. hvilket gjorde de to favoritter til prisen stemmeberettiget. Men hverken Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi havde konkurrenten på sin personlige top tre over bedste spillere i 2014.

Superstjernernes stemmer ser i høj grad ud til at være præget af personlige relationer. Både Ronaldo og Messi har således tre holdkammerater på listen.

Cristiano Ronaldo peger som den eneste på Sergio Ramos som verdens bedste fodboldspiller efterfulgt af Gareth Bale og Karim Benzema.

Lionel Messi har udvalgt landsholdskammeraten Angel di Maria fra Manchester United og klubkammeraterne Andres Iniesta og Javier Mascherano. Sidstnævnte går for at være en af Messis tætteste venner i FC Barcelona.

Messis manglende stemme på Cristiano Ronaldo kunne dog ikke forhindre en overbevisende portugisisk sejr. Cristiano Ronaldo vandt sin tredje Ballon d'Or med 37.66 procent af stemmerne. Lionel Messi fik 15.76 procent af stemmerne, mens verdens bedste målmand, Manuel Neuer fik 15,72 procent.

Her kan du se, hvordan alle stemmer blev fordelt.

Lionel Messi har vundet prisen fire gange mod Ronaldos tre - men portugiseren er fast besluttet på at udligne næste år.