Ronaldinho indstiller endegyldigt karrieren

Det 37-årige fodboldikon har spillet sin sidste professionelle fodboldkamp, oplyser hans agent og bror.

En ung Ronaldinho var i 2002 med til at vinde VM-guld med Brasilien. Scanpix/Darren Walsh/arkiv Fold sammen
Læs mere

Den brasilianske fodboldlegende Ronaldinho har endegyldigt trukket stikket fra international topfodbold.

Det oplyser hans agent og bror, Roberto Assis, tirsdag aften.

Ronaldinho spillede sin seneste professionelle kamp i 2015, men havde endnu ikke meldt ud, at karrieren var færdig. Det er dog sket nu, og dermed har fodboldverdenen set det sidste til den ekvilibristiske brasilianer.

»Ronnies professionelle karriere er ovre. Han vil være fodboldambassadør, lave velgørenhedsarbejde og arbejde med sine venner inden for musikbranchen nu,« lyder det fra Ronaldinhos agent og bror.

Den i dag 37-årige Ronaldinho blev betragtet som en af verdens allerbedste fodboldspillere i midten af 2000'erne, hvor han tørnede ud for FC Barcelona.

Han blev han tildelt Ballon d'Or-prisen i 2005.

Ronaldinho var også med til at sikre Brasilien VM-guld i 2002. Ved slutrunden stemplede han for alvor ind på den internationale scene med et spektakulært frisparksmål mod England i kvartfinalen.

I 2003 skiftede kan fra Paris Saint-Germain til FC Barcelona, hvor han i de følgende år tryllebandt tilskuerne på hjemmebanen Camp Nou.

Her blev det til to spanske titler og en Champions League-triumf i 2006.

»Camp Nous evigt smilende magiker. Tak for alt,« skriver Barcelona tirsdag på Twitter i kølvandet af Ronaldinhos karrierestop.

I 2008, hvor Lionel Messi begyndte at tage fokus i Barcelona, skiftede Ronaldinho til AC Milan. På trods af en ligatitel i 2011 formåede Ronaldinho dog ikke for alvor at genfinde storspillet fra Barcelona i det italienske.

Efter opholdet i Serie A har Ronaldinho primært spillet i brasiliansk fodbold - dog med en enkelt afstikker til mexicanske Queretaro i 2014-2015.

Ronaldinho har spillet 101 landskampe for Brasilien og scoret 35 mål.

/ritzau/AP