Roma søger ro og ikke hævn

Sporene fra det gigantiske 7-1 nederlag på Old Trafford i sidste sæson Champions League skæmmer stadig AS Romas mentale bagage.

Romas Francesco Totti og Daniele Rossi i et træningspas mandag aften på Old Trafford. Foto: Andrew Yates/AFP Fold sammen
Læs mere

Hævnen kan være sød. Men hævngerrighed er ikke den primære drivkraft, som skal redde point hjem på kontoen til AS Roma i aftenens Champions League-opgør mod mægtige Manchester United.
Det fastslår Roma-træner Luciano Spalletti, der i stedet kalder på helt andres strenge i følelsesregistret.
"Hvis vi taler om hævn, kunne det betyde et fravær af ro og balance i vores spil, og på dette niveau, er det ikke en farbar vej. Vi skal huske på, at vi led sidste gang, vi skal tænke på hvor det gik galt og så skal vi gå ud i den tilstand, som vil gøre os i stand til at spille imod et hold så stærkt som Manchester United," siger Spaletti.

Engangsforestilling
Manchester United manager Alex Ferguson forventer da heller ikke en reprise af festforestillingen fra sidst.
"Europæisk fodbold er ikke sådan længere. Det var en engangsforestilling og vores præstation var helt exceptionel den aften."
United har da heller ikke været i nærheden af at score syv mål i en enkelt kamp i denne sæson. Tværtimod har Uniteds offensiv haft det svært, ikke mindst i fraværet af Wayne Rooney, som ventes at være med i startopstillingen på Old Trafford.
Seks gange i de seneste otte kampe har det engelske storhold kunnet gå fra banen med en 1-0 sejr, men nu halter forsvaret, da Wes Brown og Nemanja Vidic er skadede. Det samme er den rutinerede målmand Edwin van der Sar.