Roma holder liv i mesterskabsdrøm og CL-jagt med sejr

En målrig affære endte med Roma som vinder mod Chievo, inden Juventus søndag kan sikre mesterskabet i Italien.

Stephan El Shaarawy scorede to gange, da Roma ude slog Chievo i Serie A. Scanpix/Miguel Medina
Læs mere
Fold sammen

Chievo. AS Roma holdt liv i muligheden for at sikre sig det italienske mesterskab, da det på udebane blev til en 5-2-sejr over Chievo.

Samtidig sikrede romerne sig også værdifulde point i jagten på en af de to pladser, der giver adgang til gruppespillet i Champions League.

Roma nåede med sejren op på 84 point på andenpladsen i rækken efter Juventus, der har 85 point for en kamp færre.

Napoli kan med en sejr hjemme over Fiorentina senere lørdag nå op på 83 point på tredjepladsen, der giver adgang til kvalifikationen til Champions League.

Lucas Castro udnyttede en nedfaldsbold efter et kvarter, som han bankede i mål uden chance for Roma-keeper Wojciech Szczesny.

Efter lidt under den halve time stormede Stefano Sorrentino ud af sit mål, da Stephan El Shaarawy havde frit løb, men målmanden nåede ikke frem i tide, og El Shaarawy driblede forbi og lagde bolden i det tomme mål til 1-1.

Romas forsvar svigtede fuldstændig otte minutter før pausen, og Roberto Inglese fik lov at stå helt udækket i feltet, da Valter Birsa lagde en perfekt bold ind i feltet.

Inglese svigtede ikke og bragte Chievo foran 2-1.

Kort efter misbrugte Romas Mohamed Salah en enorm mulighed for at udligne, men kort før pausen lykkedes det alligevel, da Salah brød igennem Chievo-forsvaret og drejede bolden flot i mål til 2-2.

Efter pausen sad Roma på begivenhederne, og med lidt over en time spillet gav det udbytte.

Stephan El Shaarawy var igen helt alene med Chievos målmand Sorrentino, og El Shaarawy svigtede ikke og bragte gæsterne foran 3-2 med sin anden scoring i kampen.

Mohamed Salah ville også score to mål, så med 13 minutter igen sparkede han fladt bolden i mål til 4-2-føring.

Edin Dzeko scorede Romas sidste mål, da han hamrede bolden i nettet til 5-2.

Dermed nåede ligatopscoreren op på 28 sæsontræffere, inden Chievos Inglese fik lov at pynte på resultatet med sin anden scoring.

Juventus kan med en hjemmesejr søndag over bundholdet Crotone sikre klubbens sjette italienske mesterskab i træk.

/ritzau/