Roma fyrer træneren efter CL-exit

Eusebio Di Francesco blev torsdag fyret som Roma-træner, efter at Roma røg ud af CL onsdag mod Porto.

Et straffespark langt ind i den forlængede spilletid blev dyrt for Eusebio Di Francesco.

Torsdag blev han fyret som træner i AS Roma, bekræftede klubben på sin hjemmeside.

Romerne tabte onsdag aften 1-3 på udebane til FC Porto i returkampen i ottendedelsfinalen, efter at romerne hjemme havde vundet det første opgør 2-1.

Scoringen til 3-1 blev eksekveret på et straffespark efter 117 minutter, som blev tildelt Porto, efter at dommeren havde kigget på video af en situation.

»Klubben takker Eusebio for hans arbejde i AS Roma og ønsker ham det bedste for fremtiden,« skriver Roma på sin hjemmeside.

49-årige Eusebio Di Francesco var med til at blive italiensk mester med Roma som spiller i 2001, og han har stået i spidsen for klubben som træner siden 2017.

»På egne vegne og på vegne af alle i AS Roma vil jeg gerne takke Eusebio for hans arbejde og hans engagement.«

»Han (Eusebio, red.) har altid opført sig professionelt og sat klubbens behov over sine egne,« siger klubpræsident Jim Pallotta til klubbens hjemmeside.

Roma nåede semifinalen i Champions League i fjor, men måtte altså onsdag sande, at ottendedelsfinalen blev endestation i turneringen i denne sæson.

Roma tabte i Serie A senest til Lazio, som vandt lokalopgøret i Rom med 3-0.

Roma ligger på femtepladsen i den italienske liga med 44 point og tre point op til Inter på fjerdepladsen, som giver adgang til Champions League.

/ritzau/