Roger Federer føler sig stærk efter knæoperation

Genoptræningen går langsomt, men sikkert fremad for tennisspilleren Roger Federer.

Roger Federer har ikke været i kamp, siden han i juni deltog i Wimbledon. Her nåede han kvartfinalen, hvor han tabte i tre sæt til polske Hubert Hurkacz. Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knæproblemer kostede næsten Roger Federer hele 2020-sæsonen, og store dele af 2021 er også gået tabt.

I august meddelte schweizeren, at han igen skulle opereres og stå foran en pause i flere måneder, men nu er der angiveligt fremgang at spore.

»Jeg har det faktisk rigtig godt. Selvfølgelig er tingene ikke, som jeg havde håbet, men jeg er i bedring, og genoptræningen går rigtig godt,« siger han til Eurosport.

»Jeg har ikke haft nogen tilbageslag. Jeg føler mig stærk og glæder mig til alt det, der skal ske. Jeg ville ønske, jeg kunne komme tilbage hurtigst muligt, men jeg må være tålmodig.«

»Lige nu går tingene lidt langsomt, men jeg tager det skridt for skridt. Indtil videre går det godt, og jeg er er glad,« lyder det fra den tidligere verdensetter.

40-årige Federer har vundet 103 singletitler i karrieren. Han deler rekorden for flest grand slam-triumfer på herresiden med Rafael Nadal og Novak Djokovic, som ligesom Federer har vundet 20 af slagsen.

Men Federers seneste titel kom i hus i 2019, og i år har han blot deltaget i fem turneringer. I en video på Instagram erkendte Federer i august, at det ikke er sikkert, han vender tilbage til samme niveau som tidligere.

»Jeg er realistisk, tag ikke fejl. Jeg ved, hvor svært det er at blive opereret igen i min alder. Men jeg vil forsøge (at komme tilbage, red.),« sagde han.

Skaden fik også den danske tennistræner og -ekspert Michael Mortensen til at frygte for schweizerens karriere.

»Jeg er meget bekymret på både hans og alle tennisentusiasters vegne. Han bliver jo ikke yngre, så restitutionstiden for ham bliver længere og længere, og vejen tilbage bliver endnu sværere for ham,« sagde han til Ritzau i august.

/ritzau/Reuters