Rønholt færdig ved VM i atletik

Den danske 800 meterløber Rikke Rønholt klarede sig ikke videre til semifinalerne ved VM i atletik i Japan, selv om danskeren leverede sit bedste løb i år.

Det blev kun til en enkelt optræden ved VM i atletik for den danske 800 meterløber Rikke Rønholt. Og det på trods af, at den langbenede dansker leverede sit bedste løb i år med tiden 2.03,75 minutter for de to omgange.

Kravet for at nå semifinalerne var en første-, anden eller tredjeplads i indledende heat - eller have en af de seks bedste tider ud over top tre i hvert heat. Men trods sin acceptable tid, så var danskeren ikke i nærheden af at være blandt de 24 løbere, der søndag løber semifinaler. Og endnu længere var hun altså fra top-12, som kravet lød, hvis hun allerede i Japan skulle have sikret sig en billet til OL næste sommer i Kina.

Rønholt blev nummer seks af de syv løbere i sit heat. Hun lagde sig bagerst fra start, og da de forreste skruede tempoet op på sidste omgang, kunne hun slet og ret ikke følge med. Kun en japansk løber fik Rønholts hæle at se.

Danskeren havde heller ikke gigantiske forventninger til VM. Hun overvejer at tage til de australske udtagelsesstævner lige efter nytår i håbet om at klare OL-kravet så tidligt i 2008 som muligt./ritzau/