Rødovre-keeper i ny pragtpræstation i Metal Ligaen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For femte gang i denne sæson holdt Sebastian Dahm sit mål rent. Tre gange i ligaen, en gang i pokalturneringen og en gang på landsholdet.

»Det er skønt med den anden shutout i træk. Og så på den samme bane,« siger en storsmilende Rødovre-målmand, som også holdt hullet i lørdags mod Norge.

»Det var en fornøjelse at spille bag drengene i dag og se deres gejst og offervilje. Når vi spiller på den her måde, giver det troen på, at vi er tættere på et mesterskab, end man skulle tro af et hold med et så beskedent budget.«

Få spillere i Metal Ligaen - om nogen overhovedet - har stor værdi for sit hold som Sebastian Dahm.

Rødovre Mighty Bulls vandt 2-0 over Frederikshavn White Hawks på mål af det 17-årige backtalent Christian Mieritz i første periode og af Ulrich Linnet i anden.

Det sidste mål faldt umiddelbart efter, at 'høgene' var blevet fuldtallige efter fem minutters undertal efter en meget tvivlsom matchstraf til den amerikanske forward Adam Miller for en spearing.

En lang pasning fra Mike Rådde gav Ulrich Linnet frit løb. Og værsgo.

Frederikshavn White Hawks var en skuffelse, og Lasse Lassen lagde ikke fingrene imellem.

»Ishockey er en tough sport. Hvis man ikke er klar til at tage nærkampene og de tæsk, det giver, så vinder man ikke,« siger han.

»Vi var for magelige og lette at skubbe væk og gik ikke derind, hvor det gjorde ondt.«

Det canadiske muskelbundt med 160 NHL-kampe for Edmonton Oilers i bagagen, Theo Peckham, nåede ikke at komme på isen, men stod i Rødovres spillerboks som "frivillig hjælper" for cheftræner Jesper Duus.

»Vi havde håbet, Theo havde fået sin arbejdstilladelse i dag, men Udlændingestyrelsen behandler først hans sag først på mandag,« siger Rødovre Mighty Bulls' direktør, Brian Møller.

Falder alt i hak, får den 27-årige back sin danske debut på tirsdag, når tyrene skal til Vojens.

»Det var hyggeligt med Theo i boksen. Han kan lige så godt vænne sig til at være en del af holdet,« siger Jesper Duus.

»Ros til spillerne oven på dét, der skete i Herning i tirsdags. Selvfølgelig havde Frederikshavn deres chancer, men vi holdt fokus og arbejdede stenhårdt.«

Team Rødovre havde sørget for gratis entré i Rødovre Skøjte Arena, og det benyttede 3.600 tilskuere sig af. Flere tillader brandvæsenet ikke.

Rødovres spillere blev hilst med stående ovationer og Dannbrogsflag i anledning af arenaens 20 års jubilæum tidligere på måneden.

Selv om der er to uger til slutspillet, var der en duft af playoff i Rødovre Skøjte Arena. Men fjolserne i "Sumpen", som smider ølkrus på isen, kan man godt undvære.

Metal Ligaen

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)