Røde djævle i retro-tøj mindes fodboldtragedie

Fodboldklubben Manchester United markerer tabet af et mesterhold i en flyulykke for 50 år siden med at spille i retro-dragter i en kamp mod ærkerivalerne fra Manchester City.

Tiden står stille for evigt på uret, der blev sat op i 1960 på Old Trafford stadion til minde om de døde spillere. Foto fra Wikicommons Med tilladelse jf. <raw><a href='http://www.gnu.org/licenses/fdl.html'>GNU Free Documentation</a></raw> Fold sammen
Læs mere

8. februar 1958 blev den internationale fodboldverden ramt af en tragedie, da et fly med Manchester United-spillere styrtede ned i München i Tyskland.

Bl.a. de dræbte var otte af de såkaldte Busby Babes, en talentfuld årgang Manchester United-spillere, der inden styrtet havde spillet en kamp mod Røde Stjerne i Beograd i Jugoslavien.

Styrtet og tabet af det engelske stjernemandskab for 50 år siden bliver den 10. februar markeret af Manchester United, der i en kamp mod ærkerivalerne fra Manchester City stiller op i en kopi af de spilledragter, der blev brugt af Busby Babes.

Dragterne bliver kun brugt den ene gang, og det bliver ikke muligt at købe replika-modeller i forretninger. Trøjerne vil heller ikke bære reklamer, ligesom de vil være nummereret fra 1 til 11.

Den engelske storklub hemmeligholder foreløbig udseendet af retro-spilledragterne.