Robin Olsen står over for debut med svensk landshold

soccer-champions-svergie
Læs mere
Fold sammen

Den dansk-svenske målmand Robin Olsen står muligvis over for sin debut på det svenske landshold. Det kan ske allerede torsdag, hvor Sverige møder Elfenbenskysten i en venskabskamp i Abu Dhabi.

Tilbage i december kontaktede den danske landstræner, Morten Olsen, Robin Olsen for at tilbyde ham at komme med på A-landsholdet. Det takkede målmanden dog pænt nej til, fordi han har besluttet sig for at tage imod tilbuddet om at spille for det svenske landshold.

Den beslutning kan nu vises sig at resultere i spilletid allerede torsdag aften for Malmö FF-spileren. Meget tyder nemlig på, at det bliver til debut for Robin Olsen og tre andre spillere. Den svenske træner, Erik Hamrén, vil dog ikke afsløre sin startopstilling før torsdag:

»Det er meget muligt, at det bliver den (startopstilling, red.), vi anvendte under træningerne, men jeg vil snakke lidt med en række spillere først. Jeg vil annoncere startopstillingen i morgen«, siger træneren til den svenske avis Expressen.

Om sine chancer for svensk landsholdsdebut siger Olsen, at han trives i det svenske og er klar til at kæmpe om pladsen som andenmålmand på holdet:

»Selvfølgelig går jeg efter at være med og konkurrere der (om pladsen som andenmålmand, red.). Alt med landsholdet er nyt for mig, og jeg var lidt nervøs i begyndelsen. Men jeg er kommet godt ind i det og trives vældig godt her.«

De tre andre spillere, der står overfor en mulig landsholdsdebut, er Marcus Rohdén (Elfsborg), Johan Mårtensson (HIF) og Ludwig Augustinsson (FCK).