Ringe interesse hos TV for Palle-stævner

Team Palle får svært ved at finde en ny TV-aftale til sine mindre stævner, når dk4 trækker sig. Trods generel interesse for boksning skræmmer Mogens Palles priskrav TV-stationerne væk.

Mogens Palle har helt urimelige forestillinger om sin vares værdi, når han forsøger at sælge sine mindre boksestævner til TV-stationerne.

Sådan lyder den grundlæggende analyse hos flere af de TV-købmænd, som Berlingske Tidende har talt med om Team Palles muligheder for at finde en anden TV-partner end dk4 til de mindre stævner med boksere i laget under Mikkel Kessler. En TV-aftale for de mindre stævner er det økonomiske grundlag for Team Palles hjemlige stævneaktivitet.

dk4 betaler 1,5 mio. kr. per stævne for op til otte stævner om året, og på den måde altså op til 12 mio. kroner om året. For nogenlunde samme beløb som 10 mindre Palle-stævner kan man ifølge Berlingske Tidendes oplysninger få et års danske rettigheder til slagkraftig spansk fodbold. Og til den pris er flere af TV-købmændene ikke interesseret i de mindre boksestævner.

»Boksning helt generelt er interessant, og vi vil fortsat sende mange kampe fra udlandet. De store danske kampe vil typisk involvere Mikkel Kessler og vil typisk være på betalings-TV for at give god økonomi - og betalings-TV er ikke interessant for os. Om de mindre danske stævner vil være interessante, afhænger ekstremt meget af prisen. Den skal være yderst rimelig,« siger TV2 Sports adm. direktør, Claus Bretton-Meier.

Dk4 betaler 1,5 mio. kr. per stævne. Hvad siger du til den pris?

»Det er alt for dyrt.«

Nye tider for TV2
Fra Viasat lyder samme vurdering.

»Palle-boksning har fungeret i mange år, og som TV-stof er det meget interessant, men man skal jo finde et snit mellem pris og produkt i forhold til, hvad man ellers kan få for de samme penge. Og set i det lys er det for dyrt,« siger Viasats sportschef, Peter Nørrelund.

TV2 er direkte afvisende over for de mindre stævner.

»De er overhovedet ikke interessante for TV2. De tider er forbi. De mindre stævner vil slet ikke kunne leve op til de krav, vi stiller til vores programflade. Der er kun plads til sport på absolut topniveau på TV2,« siger sportschef Flemming Meier.

På Canal Digital, der er i inde i forhandlingerne om at distribuere Mikkel Kesslers tredobbelte VM-kamp mod Joe Calzaghe i november, er tonen mere forsonelig. Men lægger også stor vægt på forholdet mellem pris, kvalitet og kontinuitet.

»Det er hamrende svært at kvalitetssikre boksning. Det er en af de store udfordringer med de rettigheder. Men under forudsætning af, at det er de rigtige stævner og de rigtige boksere, er vi da interesserede,« siger adm. direktør Jens Arnesen og fortsætter:

»Det er klart, det er titelkampe og VM-titelkampe i de anerkendte forbund, vi kigger på. Det er en måde at sikre kvaliteten på og blive enige om, hvad et godt stævne er.«

Ved sit seneste stævne havde Team Palle fem af staldens egne boksere i kamp: Thomas Povlsen, Anders Hugger og Martin Kristjansen i kampe af maksimalt seks omganges varighed. Anita Christensen boksede VM-kamp mod en argentiner med 11 kampe bag sig - hvilket siger en del om styrken i kvindeboksning - mens Johny Jensen boksede om et af de store forbunds mindre titler.

TV Danmark (det nuværende Kanal 5) betalte fra 2000 indtil udgangen af 2002 i nærheden af to mio. kr. til Team Palle pr. stævne. Før det blev stævnerne sendt på TV3. Berlingske Tidende har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kanal 5s programchef Martin Dalgaard. Danmarks Radio er færdig med at købe sportsrettigheder.

dk4s sportschef, Ib Søby, slog forleden fast i Berlingske Tidende, at stationen på grund af samarbejdsproblemer ikke længere vil sende boksning i Palle-regi mere, selv om kontrakten gælder til og med 2009.