Riis ser frem til bjergene

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarne Riis glæder sig over, at Tinkoff-Saxo-kaptajn Alberto Contador igen klarede sig igennem en hektisk etape uden styrt, og nu ser den danske sportsdirektør frem til, at feltet lørdag rammer Vogeserne, der også er kendt som de små Alper.

- Der begynder forhåbentligt et nyt løb. Der er nogle hårde stigninger, nogle rigtige stigninger mod slutningen - det er ikke bjerge, men det er et par hårde stigninger, og jeg tror, der kommer til at sidde en forholdsvis lille gruppe til sidst. De der 20-30-40 mand, som kommer til at kæmpe om det. Og så må vi se, hvor mange der hænger på, det kommer an på, hvor hårdt der bliver kørt, siger Bjarne Riis.

Adspurgt om Alberto Contador allerede vil forsøge at hente tid på den førende Vicenzo Nibali på lørdagens stigninger, lød svaret fra Bjarne Riis.

- Det ved jeg ikke. Måske ikke i morgen, men der begynder at komme lidt spredning på, vil jeg tro, siger han.

Efter etapen blev der spurgt ind til, om Tinkoff-Saxo bevidst forsøgte at presse tempoet i vejret på den sidste del af dagens rute for at udnytte, at BMCs Tejay van Garderen var styrtet og på den måde prøve at eliminere ham i spillet om de øverste pladser i klassementet. Men de spekulationer manede Bjarne Riis i jorden.

- Jeg var ikke klar over, at han var styrtet før senere. Vi gør, som vi har gjort de andre dage. Vi holder Alberto ude af styrt i en hektisk finale. Der gælder det om at være med fremme, siger Riis.