Riis-rytter forsvarer sig: Jeg har ikke dopet mig med vilje

Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Rogers reagerer for første gang på sin positive dopingtest. Han benægter, at have dopet sig, og ønsker nu at forsvare sig overfor UCI.

Onsdag eftermiddag blev cykelsporten ramt af alvorlig punktering. Og det var en af dem, hvor hverken lappegrej eller nye hjul kunne hjælpe. Team Tinkoff-Saxo-rytteren Michael Rogers var blevet testet positiv i en dopingtest for stoffet clenbuterol.

Fredag formiddag reagerer Rogers for første gang på den positive prøve. Det sker i et statement, som han har udsendt.

- Jeg vil gerne på det kraftigste fortælle, at jeg aldrig nogensinde har indtaget clenbuterol med mit vidende eller med overlæg, siger Michael Rogers.

Prøven blev taget efter Michael Rogers vandt Japan Cup d. 20. oktober. Umiddelbart før løbet var Rogers i Kina, hvor han kørte løb, og han mener selv, at det må være her, han har fået clenbuterol i kroppen gennem mad.

- Jeg kan forstå, at den internationale dopingorganisation (WADA) og andre dopingagenturer anerkender, at der er et seriøst problem med mad, som er forurenet med clenbuterol i Kina, lyder det i Rogers statement.

Clenbuterol er et stof, som har en fedtforbrændende og let muskelopbyggende effekt, og det er derfor på dopinglisten. Det er samme stof, som Alberto Contador blev testet positiv for i 2010 og efterfølgende fik to års karantæne for.

Stoffet bliver blandt andet i Kina og andre lande som Mexico tilsat i dyrefoder, og kommer dermed i kødet på dyr, som senere bliver spist. Det lader til, at Michael Rogers vil bygge sit forsvar på, at han har indtaget clenbuterol ved en fejl.

Det er langt fra første gang, at en sportsudøver bliver testet positiv for clenbuterol, men straffen varierer derimod meget. Den danske rytter Philip Nielsen blev frikendt, imens Alberto Contador blev dømt. Mexicanske fodboldspillere er ligeledes blevet frikendt, fordi man fandt det sandsynligt, at de havde indtaget clenbuterol gennem kød.

Michael Rogers oplyser, at han i de næste uger har mulighed for at forsvare sig i det, han selv kalder for en 'uheldig situation' overfor den internationale cykelunion, UCI.