Riis: Rabobank svigtede

Det hollandske cykelhold Rabobank begik en fejl, da de pillede Michael Rasmussen ud af Tour de France. Det mener Team CSC's holdejer Bjarne Riis.

Rabobank skulle aldrig have udtaget Michael Rasmussen til dette års Tour de France, hvis tilliden ikke var i orden. Det mener Bjarne Riis.

- Den er ikke ret meget længere end at, hvis Rabobank havde fået nogle hints og advarsler, inden Touren startede, så burde de nok have ladet Michael blive hjemme, hvis de var alvorlige nok. Hvis ikke, så skulle Michael have lov til at køre, siger Bjarne Riis mandag i B.T.

Den danske Team CSC-ejer mener, at de mange advarsler, Michael Rasmussen modtog fra både UCI og Anti Doping Danmark for rod i sine opholdssteder op til Tour de France, burde være blevet taget langt mere alvorligt.

- Men det er Rabobank, der har et forklaringsproblem i denne sag. Når de udtager en rytter til Tour de France, så må det være fordi, de stoler på ham. Det nytter ikke at miste den tillid i midten af løbet. Et hold skal vide, hvor deres ryttere er som forberedelse, og er der usikkerhed, så må det være holdet, der skal tage ansvar, siger Bjarne Riis.

/ritzau/