Riis på sponsorjagt: Bryder med Tinkov

Oleg Tinkov og Bjarne Riis fortsætter ikke samarbejdet. Dermed skal Riis ud at finde en ny hovedsponsor, hvis ikke Saxo Bank vil overtage det fulde sponsorat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarne Riis har mistet tålmodigheden i forhandlingerne om en forlængelse af en aftale med en af sine hovedsponsorer, Oleg Tinkov. Det meddelser ejeren af Team Saxo-Tinkoff i en pressemeddelelse.

Parterne kunne ikke blive enige om en forlænget aftale, selvom Oleg Tinkov flere gange under Tour de France har udtrykt, at en aftale var meget tæt på, og at den russiske milliardær ønskede at være den af de to hovedsponsorer, der var den mest synlige.

- Gennem vores intensive forhandlinger med Tinkoff Bank, er det blevet klart, at vi er ude af stand til at komme til enighed om områder, der er nødvendige for, at vores samarbejde kan vokse og blive succesfuldt efter 2013. Det helt centrale er, at vi er uenige om, hvordan holdet skal ledes, siger Bjarne Riis i pressemeddelelsen.

Mens Oleg Tinkov gennem sin Tinkoff Bank ikke ønsker at fortsætte som sposnor for Bjarne Riis efter 2013, er Saxo Bank villig til at sørge for cykelholdets videre drift ved at fortsætte sin del af hovedsponsoratet til og med 2014.

Men Bjarne Riis er nu tvunget på sponsorjagt for at dække de mange millioner, der kom fra Tinkov.

- Vi har allerede en stærk portefølje af partnere ombord og vores nøglepartner, Saxo Bank, har fortalt os, at de er klar til at fortsætte deres sponsorat i 2014 og er villige til at hjælpe os med at finde en løsning, der tilgodeser alle involverede parter. Så jeg er overbevist om, at vi kan fortsætte med at have et stærkt og konkurrencedygtigt hold i årene fremover, siger Bjarne Riis i pressemeddelelsen

Oleg Tinkov har selv udtrykt stor skuffelse over holdets skuffende præstation under Tour de France og skrevet på sin glødende twitter-profil, at han ville forlade Bjarne Riis. Holdejerens udfordringer med at finde ny hovedsponsor kommer i halen på verserende undersøgelser hos Anti Doping Danmark. Denne undersøgelse er årsag til, at Bjarne Riis ikke ønsker at udtale sig omkring beskyldninger om organiseret doping på hans hold.