René H. solgt

Efter adskillige måneders spekulationer, mellemhandlerbesøg og avisoverskrifter er det nu en realitet, at en af Superligaens største profiler fortsætter karrieren i udlandet. Men det er ikke som ventet en tysk eller italiensk klub, der er løbet af med ABs Rene Henriksen.

Han er derimod blevet solgt til den græske storklub Panathinaikos, som har erhvervet sig den danske landsholdsspiller frem til sommeren 2002.

"Der er ikke kommet så meget konkret, som jeg havde troet," siger AB-direktør Per Frimann.

Frimann har aftalt med de græske ledere, at økonomien forbliver en hemmelighed.

Men Athen-klubben skulle efter sigende have betalt 20 millioner for den elegante liberos underskrift, og for at AB lader ham smutte, et år før hans kontrakt udløber.

René Henriksen var torsdag og fredag sammen med Per Frimann på besøg hos Panathinaikos, som i denne sæson deltager i UEFA Cupen, og efter et par dages betækningstid har han nu sagt ja.

"Jeg kendte ikke så meget til klubben. så jeg har også forhørt mig rundt omkring. Blandt andet hos landstræner Bo Johansson (tidligere træner i klubben, red.)," siger AB-liberoen.

Den research endte altså positivt, og efter planen spiller Rene Henriksen afskedskamp for AB på hjemmebane mod Brøndby på lørdag.

"Det bliver lidt vemodigt at sige farvel til AB," siger Rene Henriksen, som altid har spillet i klubben, som nu kommer til at mangle ankermanden i defensiven.

"Det ligger til, at Peter Frank tager over," forklarer træner Ole Mørch, som dog regner med, at der også kommer nogle ændringer rent spillemæssigt. Blandt andet fordi Peter Frank er anden type.

"René Henriksen er meget fremadrettet, mens Peter Frank er mere defensiv i sit spil. Men han snakker meget og er meget dirigerende," siger Ole Mørch.

Peter Frank blev i sidste sæson hentet fra Strasbourg. AB vil ikke umiddelbart forstærke truppen yderligere.

Ole Mørch har endnu ikke afgjort, hvem der bliver ny anfører.