Rekord-Mie viser storform ved VM

Emily Seebohm (Australien) og Mie Ø. Nielsen Fold sammen
Læs mere

Mie Ø. Nielsen satte ny dansk og nordisk rekord i VM-semifinalen i 100 meter ryg og håber nu på medaljer i tirsdagens finale.

Tiden 58:84 var en forbedring af Aalborg-pigens egen danske rekord, og dermed har hun i den grad noget at have medaljehåbet i.

»Det var et godt løb! Jeg gik ikke så kold, som jeg måske troede, jeg ville gøre. Jeg hang bare på,« lød hendes første reaktion til den danske presse i Kazan.

»Nu skal jeg bare have en god nat søvn,og så har jeg fri i morgen tidlig. Jeg glæder mig bare til at måske svømme hurtigere. Det får vi at se.«

Gør hun det, venter der næsten med garanti endnu en dansk VM-medalje, efter Jeanette Ottesen lidt tidligere havde sikret sig VM-sølv i 100 meter butterfly. Håbet er der i hvert fald hos 18-årige Mie Ø. Nielsen, der blandt andet skal dyste mod vinderen af det danske semifinaleheat, australske Emily Seebohm.

»Jeg håber selvfølgelig at være med til at slås om medaljerne. De tøser, der ligger i topfeltet er gode veninder efterhånden. Jeg glæder mig bare til at konkurrere med dem.«

Mie Ø. Nielsen svømmer VM-finale tirsdag klokken 16:40.