Rejsebureau søger alternative veje

Travel Sense, der er specialister i sportsrejser, har anskaffet sig en kinesisk adresse – for at tilkæmpe sig de billetter, bureauet ikke kan få gennem DIFs samarbejdspartner.

På rejsebureauet Travel Sense’ kontor i Wildersgade sidder Camilla Andersen og arbejder ihærdigt. Den tidligere tophåndboldspiller – i øvrigt med OL-guld på samvittigheden – har nemlig ansvaret for sportsturene til De Olympiske Lege i Beijing i 2008.

Hvilket efterhånden er en speget sag, her hvor lodtrækningen om billetterne til de enkelte arrangementer går ind i sin anden fase.

Travel Sense får – i lighed med almindelige danskere – ikke alle ønsker opfyldt.

»Vi har derfor via vores samarbejdspartnere fremskaffet en adresse i Kina, så vi kan søge på lige fod med kineserne. Men man skal være heldig, og vi kan kun bestille en billet ad gangen,« siger Camilla Andersen, der nødvendigvis må rejse til Kina i juni for at få »varerne« i hånden.

Indtil videre har Camilla Andersen – netop på grund af den usikre billetsituation – kun 30-40 rejser i støbeskeen. Resten af potentielle kunder holdes hen.

»De 30-40 rejser skal først klargøres. Og det bliver de. Vi har haft dem liggende i et halvt år – altså halvandet år før legene begynder. Det siger alt om, at man skal være i god tid. Det er enormt ærgerligt, at det foregår på denne måde denne gang. Hallerne vil nok blive fyldt op, men det bliver ikke med danske tilskuere,« siger Camilla Andersen, som slet ikke forstår, at Danmarks Idræts-Forbund har slået pjalterne sammen med et udenlandsk billetagentur.

»Kunne de da bare have valgt et dansk et af slagsen. Englænderne tager overpris og garanterer os ingenting. Og vi fornemmer, at de engelske fans har førsteprioritet. Når vi spørger til billetter til åbningsceremonien, får vi ikke konkrete svar,« siger Camilla Andersen.

Jesper Frigast Larsen, der af Danmarks Idræts-Forbunds bestyrelse på ny er udpeget til Chef de Mission, mener nu ikke, at samarbejdet med britiske Sportsworld kan kategoriseres som nonsens.

»En stribe andre olympiske komiteer gør det samme. Vi puljer indkøbene og øger chancerne for at få det, vi ønsker. Når vi kommer til Kina, vil Sportsworld også lave en byttebørs, hvilket formentlig løser nogle problemer. Eksempelvis; hvis vi har fået billetter til den forkerte gruppe i håndbold,« siger Jesper Frigast Larsen.