Realistisk Esbjerg-træner retter fokus mod playoffkampe

Esbjerg har efter nederlaget til Horsens opgivet troen på at slutte på en af de to øverste pladser i pulje 1.

Læs mere
Fold sammen

Esbjerg. Esbjerg tabte lørdag aften med 0-1 på hjemmebane til Horsens i Alka Superligaen.

Resultatet betyder, at vestjyderne hænger fast på sidstepladsen i nedrykningsspillets pulje 1, hvor der resterer tre kampe. Holdet har hele otte point op til Horsens på andenpladsen.

Cheftræner Lars "Lungi" Sørensen tror da heller ikke længere på, at esbjergenserne, der er uden sejr i syv kampe, klarer frisag uden at skulle igennem playoffkampe om at undgå degradering.

- Vi har ikke vundet en kamp meget længe, så vi er nødt til at være realistiske, og vi er indstillede på, at vi skal ud i playoffkampene.

- Der skal ske mirakler, hvis vi skal redde os på første- eller andenpladsen i puljen, og det er sjældent, det sker for et hold, der har det så svært, som vi har, siger Esbjerg-træneren.

Esbjerg har sæsonen igennem haft problemer med at score. Sølle 28 mål i 29 kampe er det blevet til, og træneren medgiver, at det er et problem.

- Vi mangler flere ting i kampene, men en af de ting, vi skal blive bedre til, er at score i vores gode perioder, hvor vi egentligt føler, vi styrer og sidder på spillet.

- Vi skal blive bedre til at gøre alle de halve chancer endnu større og sparke dem i mål. Det er en forudsætning at score for at vinde, og det vil være sindssygt vigtigt for os at prøve at vinde igen, siger Lars "Lungi" Sørensen.

Forsvarsspiller Jesper Lauridsen er på linje med sin cheftræner.

- Det er tungt, og det ser svært ud lige nu. Vi kan højst sandsynligt spille frit i de næste tre kampe og øve nogle ting, så vi kan forberede os bedst muligt på det, der venter senere, siger han.

OB og Randers mødes tirsdag, og hvis fynboerne vinder, er Esbjerg sikre på at skulle spille playoffkampe, hvor man i første omgang parres med de dårligste hold fra pulje 2.

/ritzau/