Rasmussens vidneudsagn fælder belgisk læge

Nu får det konsekvenser, at Michael Rasmussen har vidnet mod forskellige parter inden for cykelsporten. Geert Leinders, tidligere læge på Rabobank-holdet, har fået en livstidskarantæne.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund og den amerikanske antidopingorganisation, USADA, i to pressemeddelelser.

Michael Rasmussens har sammen med Levi Leipheimer og enkelte andre cykelryttere fortalt om deres fortid med den belgiske læge, og det resulterer altså nu i en karantæne. Michael Rasmussen har beskrevet sine dopingsamtaler med lægen, og han har også fortalt, hvordan Geert Leinders skaffede ham de nødvendige dopingstoffer.

Geert Leinders blev fyret af det britiske Sky-hold i 2012. Siden har han ikke arbejdet inden for cykelsporten.

Direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen, glæder sig over, at den tidligere Rabobank-læge har fået karantæne.

»Udøveres vidneudsagn og samarbejde med antidopingmyndighederne kan spille en vigtig og stærk rolle i efterforskningsarbejdet, og i denne sag var Michael Rasmussens samarbejde og vidneudsagn væsentligt for udfaldet,« siger Lone Hansen.

Hun fortsætter:

»Denne sag var en vigtig mulighed for ADD for at samarbejde med vores samarbejdspartnere i USADA og de hollandske antidopingmyndigheder for at forfølge brugen af doping i cykling, og vi ved, at fortsat globalt samarbejde er den eneste måde at sikre lige vilkår for alle atleter i alle idrætsgrene,« siger Lone Hansen.