Rasmussens røgede forklaring

Michael Rasmussen hævder nu at have opholdt sig tre dage i Pyrenæerne på et tidspunkt, hvor han tidligere har påstået at være i Mexico. Den Internationale Cykel Union vil nu se nærmere på den nyeste facet i Rasmussen-gate.

Michael Rasmussen har ifølge ham selv aldrig lagt skjul på, at han har trænet i Pyrenæerne. Ikke desto mindre et det nyt for Den Internationale Cykel Union. Arkivfoto: Eric Gaillard Fold sammen
Læs mere

Frisk luft klarer hjernen. Og klarhovedet tænkning kan de fleste have hårdt brug for i en travl og presset hverdag.

For cykelrytteren Michael Rasmussen bød fredagens fire timer lange træningspas nær hjemmet i Lazise ved Garda-søen også på et mentalt frirum. Væk fra bekymringer om en endnu uafklaret sportslig fremtid og væk fra de varierende mediespekulationer om, hvor den 33-årige dansker har opholdt sig i juni måned som dele af sin forberedelse til årets Tour de France.

Næppe havde den danske bjergspecialist således dementeret den italienske sportsavis La Gazetta dello Sports historie om, at Rasmussen nu selv indrømmer at have trænet i Dolomitterne, før næste aspekt af den forhenværende Rabobank-rytters forklaringslabyrint begyndte at tage form.

»Det er ikke korrekt, når der i Gazzettaen bliver skrevet, at jeg har befundet mig i Dolomitterne. Som jeg hele tiden har sagt, har jeg udover Mexico været i Pyrenæerne på et træningsophold i selskab med Denis Menchov fra den 26. til den 29. juni, hvilket også er meddelt Den Internationale Cykel Union (UCI),« siger Rasmussen.

Opholdet i Pyrenæerne er dog en opsigtsvækkende nyhed for de fleste iagttagere. Inklusive manager Anne Gripper fra UCIs anti-doping kommission.

»Det vidste vi ikke noget om. Vi er altså ikke bekendt med, at Michael Rasmussen skulle have været i Pyrenæerne på det pågældende tidspunkt, men vi vil nu forsøge at få oplysninger om det,« siger Gripper til Berlingske Tidende.

Ifølge det skema, Rasmussen selv har sendt til UCI med så meget forsinkelse i postgangen, at det udløste en af de famøse advarsler for misligholdt oplysningspligt, har den danske toprytter gennem store dele af juni været på træningsophold i Mexico, hvor fra han officielt skulle være returneret den 28. juni. Derfor vækker det undren, at klatreren fra Tølløse nu hævder at have haft et stop i Pyrenæerne inden han i øvrigt satte kursen mod DM i Roskilde, som blev kørt 1. juli.

For Alex Pedersen, bestyrelsesmedlem i Danmarks Cykle Union (DCU), kommer Michael Rasmussens program for slutningen af juni også overraskende.

»Det er nye oplysninger for mig, at Rasmussen nu påstår at have været i Pyrenæerne. Men vi har lavet en beslutning om ikke at kommentere mere på sagen lige foreløbig,« siger Pedersen og lukker dermed det prekære tema fra dén kant.

Selv hævder Michael Rasmussen at have spillet med helt og aldeles åbne kort. Endda i en grad så han involverede publikum i DM-målområdet om, hvor han havde trådt sine sidste skarpe træningskilometer inden det danske mesterskab blev skudt i gang weekenden før Tour-starten i London.

»Som jeg også sagde oppe på podiet, da vi blev præsenteret ved DM, kom jeg direkte fra Pyrenæerne, hvor jeg havde rekognosceret flere af nøgleetaperne. Jeg tog derned den 26. juni sammen med Denis Menchov (russisk Rabobank-kollega, red.) og var der frem til den 29. juni, hvor jeg så rejste til Danmark for at køre DM. Det har UCI også været vidende om,« fastholder Michael Rasmussen.