Rasmussens lille ryk

Mere blev det ikke til for Michael Rasmussen, da der gik koks i taktikken.

Michael Rasmussens forsvar af den prikkede bjergtrøje fik ikke den bedste start i Alperne.

Tilsyneladende gik noget helt og aldeles galt med Rabobank holdets taktik, da man fra højeste sted besluttede, at holdet ikke skulle være med til at køre om etapesejren.

Den mente de høje herrer i sportsdirektørbilen åbenbart var umulig at nå, hvorfor alle planlagte angreb blev afblæst. Rasmussen var ellers indstillet på at kæmpe for sejren og trådte da også selv til på Col de la Colombiere.

Det lykkedes sådan set meget godt, da han kom over bjerget som nummer syv, men det blev ved det lille ryk, da han kort efter blev indhentet og endte i et stort felt, der sluttede omkring tre et halvt minut efter den sejrende tysker Linus Gerdemann.

Meget, rigtig meget, kan revancheres i dag, hvor der ikke står en, men hele tre barske kategori-1 højder på Alpe-programmet. Succes her kan hjælpe på Rasmussens humør, men han virkede bestemt ikke tilfreds med tingenes tilstand, da han kom i mål i går.

De seneste dages mest omtalte duo, forhåndsfavoritterne Aleksandre Vinokourov og Andreas Klöden, stiller formentlig til start i dag. Den hårdt plagede kasakhisk-tyske duo er fortsat generet af eftervirkningerne af de voldsomme styrt, de var ude for forleden.

Ingen af dem var dog ligesom Rasmussen i nærheden af at blande sig i topstriden i går.