Rasmussen var klar til at tage sit eget liv

Michael Rasmussen fortæller til en hollandsk avis, at han i flere omgange i løbet af skæbnenatten under Tour de France overvejede at tage sit eget liv.

Michael Rasmussen. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Fem timer efter at have vundet Tour de Frances sidste store bjergetape og reelt sikret sig løbets samlede sejr sad cykelrytteren Michael Rasmussen alene - skjult på et hotelværelse - og overvejede at tage sit eget liv for anden gang i løbet af få timer. Allerede på vej ud til det hemmelige hotel tænkte danskeren den uhyggelige tanke.

- På den anden side af vejen kørte der hele tiden lastbiler forbi os. Det havde været nemt at hive fat i rattet, og så ville det forfærdelige mareridt have været overstået, siger Rasmussen søndag til den hollandske avis De Telegraaf.

Efterladt på hotellet af sportsdirektør Erik Dekker opstod tanken om at sætte en stopper for det hele igen i danskerens hoved.

- Fem timer efter, jeg stod på podiet, sad jeg alene. Hele min verden var kollapset. Heldigvis kunne jeg ikke finde et reb på værelset, ellers havde jeg ikke været her nu, siger Rasmussen.

/ritzau/