Rasmussen udenfor rækkevidde i 22 dage

Antidopingmyndighederne måtte i juni lede forgæves efter Michael Rasmussen, der i over tre uger var udenfor dopingkontrollernes rækkevidde.

Michael Rasmussen var 22 dage i træk frem mod Tour de France en svær mand at få fat på. Mens Anti Doping Danmark bankede på døren i rytterens hjem i Italien, så befandt Michael Rasmussen sig udenfor antidopingmyndighedernes rækkevidde i de mexicanske bjerge.

- Det er godt tre uger, han er udenfor dopingkontrollanternes søgelys. Det virker ikke som om, at Michael har den helt store vilje til at fortælle, at han er i Mexico, siger direktør for Danmarks Cykle Union, Jesper Worre, til DR Sporten.

Michael Rasmussen rejste til Mexico den 4. juni for at drage hjem til Italien den 12. juni. Danskeren valgte dog ved opholdets ophør at forlænge sin mellemamerikanske træning frem til 26. juni. I begge tilfælde blev Den Internationale Cykelunion (UCI) ikke informeret i tide. Rasmussens første brev om sine whereabouts blev modtaget den 11. juni, mens oplysningen om træningsopholdets forlængelse først kom UCI i hænde den 29. juni.

/ritzau/