Rasmussen udbyggede sit forspring

Med en sejr på 16. etape af Tour de France øgede Michael Rasmussen sit forspring i spidsen af løbet. Danskeren er tæt på samlet sejr.

Michael Rasmussen ligner efterhånden en Tour-vinder. Status efter onsdagens 16. etape og den sidste alvorlige stigning i løbet er i hvert fald, at Rasmussen har et forspring på tre minutter og ti sekunder inden den endelige afgørelse på lørdagens enkeltstart.

Danskeren blev ellers presset hårdt af Discovery Channel, der havde hele tre ryttere med, da Pyrenæernes vel nok hårdeste bjergetape skulle afgøres på vej op ad en af Tourens klassiske stigninger, Col d'Aubisque.

Først tog ukraineren Yaroslav Popovitj et ordentligt slæb i front, og siden var det amerikaneren Levi Leipheimer og løbets nummer to, spanske Alberto Contador, der ved at angribe på skift det sidste stykke op mod mål forsøgte at trække fra danskeren i den gule trøje.

Det lykkedes bare ikke. Rasmussen hentede dem hver eneste gang, og med knap en kilometer tilbage slog han kontra. Rabobank-rytteren trak nemt fra konkurrenterne og vandt sin anden etapesejr i dette års Tour.

Og endnu vigtigere kom han i mål 35 sekunder før sin nærmeste konkurrent, Alberto Contador, samtidig med, at der også var vigtige bonussekunder til Rasmussen. /ritzau/