Rasmussen tager intet for givet

Selv om han har tre minutters forspring inden de fire sidste etaper i Tour de France, tør Michael Rasmussen ikke helt tro på sejren endnu.

Selv om han lige havde været igennem en af de hårdeste dage i dette års Tour de France, var det ikke at se på Michael Rasmussen, da han efter etapesejren på Col d'Aubisque blev interviewet til tv om sin taktik for dagen i forhold til at holde sin værste konkurrent, Alberto Contador, i skak.

- Jeg vidste, at jeg ikke kunne følge hans acceleration, så jeg besluttede mig for at køre ham ind i mit eget tempo hver gang, og tilsyneladende blev han mere træt end mig, efterhånden som vi kom opad, sagde Rasmussen, der roste sit hold for det store arbejde med at hale det tidlige udbrud på etapen ind.

Han føler sig stadig helt sikker på at vinde løbet, selv om han fører med mere end tre minutter. Det er nemlig før lykkedes den spinkle dansker at smide mange minutter på en afsluttende enkeltstart.

- Jeg behøver vist ikke minde nogen om, hvad der skete for to år siden. Jeg vil helst ikke tænke for meget over det, for intet er afgjort, før vi kommer i mål på Champs Elysées, sagde han. /ritzau/