Rasmussen tæt på rekorden

Venstrefløjen Lars Rasmussen var et mål fra scoringsrekorden i en landskamp med sine 14 scoringer mod Angola. Han var endda tæt på 15.

De sidste minutter af kampen mod Angola blev den danske taktik for en tid sat ud af spil. Fokus - og bolden - blev i stedet rettet mod ventrefløjen Lars Rasmussen, der havde været usvigelig sikker og med sine mange mål havde bragt sig i nærhed af den danske rekord for flest mål i en landskamp.

Med fem sekunder igen manglede han et enkelt mål i at nå de krævede 15 scoringer. Bolden blev derfor kastet ud på fløjen, men Rasmussen brændte fra en spids vinkel. Dermed nåede han lige akkurat ikke at tangere rekorden, som indehaves af den tidligere landsholdsfløj Nikolaj Jacobsen.

- Jeg afsluttede ikke ordentligt. Den skulle have haft noget mere gevind, og jeg kommer ikke til at sove særligt godt i nat, fordi jeg vil ligge og tænke på det skud, sagde Rasmussen efter kampen.

Han er overbevist om, at Danmark slår Norge mandag.

- Vi sparede på kræfterne, så vi er alle friske mod Norge. De har en hård kamp mod Ungarn, og deres bredde er ikke så god som vores. Vi skal nok levere varen, selv om vi kommer under hårdt pres, sagde landsholdets allermindste, der for en aften blev den største i kampen mod Angola.

/ritzau/