Rasmussen står til milliontab

Noget nær en fordobling af sin løn og udsigt til masser af penge fra gadeløbene efter Tour de France går Michael Rasmussen nu glip af, fordi han blev smidt ud af verdens største cykelløb.

På mandag skulle Michael Rasmussen have stillet til start i et gadeløb i Hadsten. Men i går meddelte arrangøren bag cykelløbet, Jesper Tikiøb, at han ikke ønsker at se danskeren til start i løbet. Dermed går Michael Rasmussen glip af et stort engangsbeløb, som han ellers ville have hævet for sin indsats.

»Vi vil markere, at der på ingen vis skal være tvivl om, at vi arbejder for en ren sport og bakker op om alle initiativer,« siger Jesper Tikiøb.

Og det er meget lidt sandsynligt, at arrangørerne af andre gadeløb rundt om i Europa ønsker at se Michael Rasmussen til start.

Jesper Tikiøb har hentet stjerner som Lance Armstrong, Robbie McEwen og Floyd Landis til Hadsten, men han ønsker ikke at udtale sig om økonomien bag de mange prominente navne.

Berlingske Tidende erfarer dog, at en rytter, som kan præsentere førertrøjen fra Tour de France, kan hæve mellem 350.000 kroner og 500.000 kroner per gadeløb.

Nogle cykelhold vælger at skrue kontrakten sammen, så der er et loft over, hvor mange gadeløb den enkelte rytter må deltage i, således at rytteren ikke bruger kræfterne op, inden sidste halvdel af cykelsæsonen går i gang. Men er der ikke sådan et loft, kan en cykelrytter som Michael Rasmussen let nå at køre mellem fem og 10 gadeløb. Rasmussen risikerer altså at gå glip af omkring fem millioner kroner i ekstra indtægt på grund af sin deroute fra Tour de France.

Kontrakten
Gadeløbene i august er dog kun lommepenge for de professionelle cykelryttere. Den store løncheck kommer naturligvis fra holdene, som rytterne kører for.

Ifølge Berlingske Tidendes kilder i cykelmiljøet har Michael Rasmussen haft en årlig grundløn på omkring fire til seks millioner kroner.

Rabobank overtog i 2003 danskeren fra Team CSC, hvor han tydeligvis ikke passede ind på Bjarne Riis hold. Michael Rasmussen var derfor en forholdsvis billig cykelrytter, men den sitaution ændrede sig, da han i 2005 skulle forhandle en ny kontrakt med Rabobank. Dengang var Michael Rasmussen nemlig i en ganske favorabel situation efter at have sikret sig den prikkede bjergtrøje i Tour de France for første gang, og det gav et gevaldigt lønhop.

Efter denne sæson udløb Michael Rasmussens kontrakt med Rabobank. Danskeren ville gerne forlænge kontrakten før Tour de France, men det ønskede det hollanske hold ikke. Havde Michael Rasmussen vundet Tour de France, lyder vurderingen af cykelmiljøet, at Rasmussen kunne have set frem til en årsløn på mellem syv og 10 millioner kroner. Andre holdkaptajner, der er kandidater til at vinde Tour de France, anslås at have en højere løn, men de er også mere komplette cykelryttere end Rasmussen og de repræsenterer deres hold i flere løb end Michael Rasmussen, der i denne sæson udelukkende har fokuseret på Tour de France og kun brugte Giro dItalia som træningsløb. Michael Rasmussen går altså glip af en mulig lønforhøjelse på op mod seks millioner kroner.

Michael Rasmussen er nu blevet fyret fra Rabobank og det er mere end tvivlsomt, om han nogensinde finder et nyt hold at køre for, og i stedet for at se pengene strømme ind på kontoen, har han nu udsigt til advokatregninger i kampen for at få renset sit navn.