Rasmussen sælger sig selv

Den danske Tour-stjerne Michael Rasmussen jagter i disse dage et nyt hold inden sæsonen 2007 går på hæld. Målet er at få vist klassen i den italienske løvfaldsklassiker Lombardiet Rundt.

Michael Rasmussen er i øjeblikket på en mindre turné i bestræbelserne på at finde en ny arbejdsgiver. Foto. Scanpix Denmark/AFP Fold sammen
Læs mere

Når drømmen om at vinde Tour de France ikke kan realiseres, må man stable et nyt stræberprojekt på de spinkle cykelben.

Det synes at være devisen for Michael Rasmussen, som i går var at finde i en lidt uvant tilskuerrolle ved det italienske endagesløb Coppa Agostoni, hvor den 33-årige dansker ikke blot nøjedes med at se på.

»Det er mit mål at komme til at køre betydende cykelløb i den resterende del af sæsonen,« pointerer Michael Rasmussen, som i juli måned blev fyret fra det hollandske storhold Rabobank, få dage før den 33-årige dansker med stor sandsynlighed kunne kåres som Tour-vinder i Paris.

Lediggangen har dog langt fra passiviseret Michael Rasmussen, som på egen hånd lavede et stykke opsøgende salgsarbejde i Coppa Agostoni-målbyen Lissone, hvor høj og lav i italiensk cykelsport var at finde enten i kulissen eller på landevejen.

»Jeg holder alle døre åbne og anser det for sandsynligt, at jeg kan komme til at køre cykelløb inden længe. Min primære målsætning bliver at køre Lombardiet Rundt, og jeg har da tydeligt kunnet fornemme, at jeg er et stort trækplaster ved de gadeløb, jeg har kørt siden Tour de France,« siger Michael Rasmussen.

Ingen konkrete tilbud
Bjergspecialisten fra Tølløse vil over for Berlingske Tidende endnu ikke afsløre, hvilke hold der er inde i billedet som potentiel arbejdsgivere. Dertil er sonderingerne endnu for uformelle. Et sandsynligt bud kunne være et af de italienske mandskaber, som ikke er med i den eksklusive Pro Tour-kreds, men alligevel vil være at finde på deltagerlisten i et løb som Lombardiet Rundt.

Hold som Panaria, Acqua e Sapone eller måske det russisk orkestrerede Team Tinkoff står med andre ord stærkest i billedet som mandskaber, hvor Michael Rasmussen i en snæver vending kunne blive hentet ind som trumfkort.

Opbakning fra Colnago
Mindre sandsynligt er det, at danskeren tilbydes kontrakt hos et af de 20 Pro Tour-hold, der dels har opfyldt kvoten af ryttere for sæsonen 2007, dels vil være forbeholdne over for et så omstridt navn som Michael Rasmussen, fordi en ansættelse vil kunne komme i konflikt med det såkaldt etiske charter, som udstikker de politisk og moralsk korrekte retningslinier.

»Så længe Tour de France-societetet med brug af et etisk charter for fremtiden nærmest enerådigt skal afgøre, hvem der kan få lov køre deres løb, bliver det selvfølgelig svært at få kontrakt med et decideret tophold. Men jeg tror fuldt og fast på, at jeg kommer til at køre løb igen inden længe. Der er da også mange, der ser mig som den uofficielle vinder af årets Tour de France, og en mand som fabrikanten Ernesto Colnago, der er cykelsponsor for Rabobank, har da også tilkendegivet, at han meget gerne ser mig fortsætte med at køre på hans rammer,« siger Rasmussen, som ikke er til fals for de rene småpenge trods en uafklaret fremtid.

»Jeg har under ingen omstændigheder tænkt mig at køre gratis, selv om penge ikke er altafgørende.«

Ved den seneste måneds optrædener i gadeløb har Michael Rasmussens honorar ligget på godt 100.000 kr. for at trække i trøjen.