Rasmussen langer ud efter sin kaptajn

Den danske bjergkonge Michael Rasmussen var ikke tilfreds med sin kaptajn på lørdagens etape. Først undervejs lægger han taktikken for søndagens etape.

Søndag over middag gik starten til Tour de Frances ottende etape fra Le Grand-Bornand til det skisportstedet Tignes, der i længsel og høj sol venter på feltet.

Danske Michael Rasmussen havde ikke besluttet dagens taktik før etapen, der sluttes af med tre stigninger i kategori 1, der er den næsthøjeste.

- Det er en stor etape for os alle sammen, og den kan meget vel komme til at betyde meget for det endelige udfald af Touren. Om jeg angriber eller ej, afhænger af hvordan etapen udvikler sig, sagde Rasmussen i startområdet til TV2/Sporten.

Rabobank-rytteren har Touren igennem virket som en mand med overskud. Efter lørdagens etape langede han på sin hjemmeside på feltet.dk ud efter sin kaptajn, russiske Denis Menchov, der ikke var med fremme i feltet, da Rabobank forsøgte at hente udbruddet med Linus Gerdemann, som vandt etapen.

- Det var en fejl af Menchov, at han ikke var med fremme, når vi sætter tempoet. Kommunikationen flyder ikke så godt på holdet, når der både bliver snakket engelsk, tysk, hollandsk i radioen. Det skal vi have helt på plads, og det har jeg også snakket med ham om efterfølgende, lød det fra Rasmussen./ritzau/