Rasmussen kan bevise sin uskyld

De mexicanske myndigheder gemmer ind- og udrejsetidspunkter for alle rejsende. Herved kan Michael Rasmussen let dokumentere sin påstand om, at han var i Mexico hele juni måned.VIDEO: Kyllingens exit fra Touren

Foto: Franck Fife/AFP Fold sammen
Læs mere

Michael Rasmussen kan meget let bevise, at han har været i Mexico, som han påstår. Ved udrejse fra landet udfylder man en told-deklaration, som myndighederne gemmer, fortæller Mexicos ambassade.

Cykelrytteren har overfor B.T. fortalt, at Rabobanks holdchef Theo de Rooij lyver, når han siger, at Michael Rasmussen har indrømmet, han var i Italien i juni måned. "Jeg var i Mexico og træne hele juni," fortalte han til en journalist fra B.T. Holder hans påstand vand, er hans fyring fra holdet uberettiget.

Hvis den danske toprytter taler sandt, kan han meget let undgå, hvad der ellers ville være et af sportsverdens største justitsmord.

- Når man rejser ud af Mexico, udfylder man en told-formula, som myndighederne gemmer. Det er ikke noget problem at få en kopi af den, fortæller Alexandar Martinez, konsulatchef på den mexicanske ambassade i København.

Michael Rasmussen kan altså præcist dokumentere, hvornår han er rejst ud af Mexico.

Og han har ikke mulighed for at snyde ved at rejse tilbage til Mexico efter den påståede træning i Italien. Man får nemlig et stempel med dato i passet ved hver indrejse i Mexico, fortæller den mexicanske ambassade.