Rasmussen: Jeg har ikke løjet

Michael Rasmussen var natten til torsdag i kontakt med en journalist fra B.T. Her fortalte Rasmussen, at suspendering af ham er en gal mands værk.

Michael Rasmussen fastholder, at han var i Mexico i juni. Danskeren fortalte i nat til en journalist fra B.T., at han ikke har indrømmet at have løjet om sit træningsophold. Beslutningen om at suspendere ham fra Tour de France er ifølge Rasmussen taget af en presset mand, Rabobanks holdchef Theo de Rooij. Det oplyser B.T.-journalisten Jacob Staehelin.

- Jeg talte med en mand (Michael Rasmussen, red.), der var knust og ødelagt. Michael fastholder, at han var i Mexico og siger, at han ikke har løjet overfor holdets manager, refererer Jacob Staehelin til tv/2 News.

- Han kaldte beslutningen en gal mands værk, og en beslutning, der er truffet af en mand (Theo de Rooij, red.) på sammenbruddets rand, fortsætter Jacob Staehelin.

- Der er én, der mener at have genkendt mig på i Italien (i juni, red.). Det forstår jeg ikke, refererer B.T.-journalisten fra samtalen med Michael Rasmussen, der indtil onsdag havde kunnet iklæde sig den gule førertrøje otte gange og vundet to etaper.

- Jeg var på vej til at vinde Touren. Det er sindssygt det her, refererer Jacob Staehelin fra samtalen.

Journalisten kunne samtidig fortælle, at Rasmussen ikke er klar over, hvad der skal ske nu.

- Jeg ved ikke, hvor jeg er. Og om jeg tager hjem eller skal blive, sagde Rasmussen ifølge Staehelin.

Det var den tidligere italienske toprytter Davide Cassani, der nu er kommentator for tv-stationen Rai, der hævder at have snakket med den danske bjergrytter under en træningstur ved Dolomitterne i Italien i juni. På et tidspunkt, hvor Michael Rasmussen samtidig hævder, at han befandt sig i Mexico.

/ritzau/