Rasmussen har ondt af holdkammeraterne og omvendt

Den tidligere danske etter i årets udgave af Tour de France, Michael Rasmussen, har været i telefonkontakt med sine gamle Rabobank-venner. Thomas Dekker er stadig rystet over udviklingen i Rasmussen-gate.

Rabobanks Thomas Dekker har ondt af Rasmussen efter hans Tour-exit. Foto: Franck Fife Fold sammen
Læs mere

Uagtet Michael Rasmussen forleden fik fyreseddelen af hollandske Rabobank, har han stadig kontakt med sine holdkammerater eller rettere tidligere holdkammerater.

Både sportsdirektør Erik Dekker og nogle af rytterne hører i ny og næ fra danskeren.

»Erik Dekker snakkede med Michael i fredags, og han ringer også til ryttere på holdet. Der bliver ikke talt så meget om, hvad der er sket men mere om, hvordan han har det, og hvordan vi har det,« siger sportslig leder Erik Breukink til det hollandske nyhedsbureau ANP.

Erik Breukink fremhæver endvidere, at Michael Rasmussen stadig udviser overskud til at bekymre sig om andre her nogle dage efter Rasmussen fik frataget en gylden mulighed for triumf i gult.

»Michael har ondt af sine holdkammerater. Følelser spiller en stor rolle i samtalerne. Michael kan stadig ikke rigtig tro på det, der er sket,« siger Breukink, som ifølge Ritzaus Bureau kalder det logisk, at der stadig er kontakt.

»Det ville være umenneskeligt helt at bryde kontakten, når man har været så meget sammen,« siger Erik Breukink.

En af de ryttere, som tidligere i Tour de France sled og slæbte i Rasmussens tjeneste, er unge Thomas Dekker, der efter gårsdagens enkeltstart gav et følelsesladet interview til TV 2.

»Vi slår ikke folk ihjel her på holdet, og Michael Rasmussen er jo ikke kriminel. Så det var frygteligt, det der skete,« siger Thomas Dekker i filosofisk toneleje.

»Det er ikke sjovt. Jeg har aldrig knoklet så meget for en holdkammerat. Så kommer han i gult. Og så er det bare forbi. Hans liv eller i hvert fald hans cykelliv er nok overstået. Det er en stor, stor skam, og jeg tænker meget på ham,« siger Thomas Dekker.