Rasmussen fik opbakning på ruten

Ifølge Michael Rasmussen fik han opbakning fra kollegerne ude på 12. etape, der lovede sympatiaktioner, hvis Rasmussen blev hevet ud af løbet.

Michael Rasmussen benyttede blandt andet 12. etape af Tour de France til at snakke med flere af sine kolleger om sin udelukkelse fra landsholdet. Ifølge bæreren af den gule førertrøje, så var der opbakning hele vejen rundt.

- Jeg har oplevet 100 procents opbakning fra alle de store hold i feltet og de vigtigste ryttere. Mange sagde til mig i dag, at hvis jeg bliver udelukket fra Tour de France, på grund af det her, så vil de trække sig fra løbet, sagde Michael Rasmussen, da han var kommet i mål.

Det Internationale Cykelforbund (UCI) understregede dog fredag, at Michael Rasmussens konflikt med sit nationale cykelforbund ikke får konsekvenser for danskerens deltagelse i Tour de France.

- Når jeg sidder på cyklen, koncentrerer jeg mig om det og om at holde trøjen hele vejen til Paris. Indtil starten gik, var det svært ikke at være påvirket. Fotograferne sloges, og jeg tror, der var en, der brækkede næsen lige foran mig, sagde Michael Rasmussen om en dag, hvor han indtog den absolutte hovedrolle i Tour de France.

/ritzau/