Rasmussen deler Tour-feltet

Det rullende Tour-felt støtter ikke ubetinget Michael Rasmussen. Der er kritiske røster hos både T-Mobile, Credit Agricole og Cofidis, som skyder på danskeren og hans arbejdsgiver Rabobank.

Mens Michael Rasmussen har flere støtter i Tour-feltet, mener andre, bl.a. Cofidis og T-Mobile, at han skulle være blevet udelukket. Foto: Thierry Rouge Fold sammen
Læs mere

Opbakningen til Michael Rasmussen er ikke ubetinget i Tour-feltet efter de seneste dages blæst om danskeren.

Konsekvensen af de fire famøse advarsler fra UCI og Antidoping Danmark blev som bekendt i første omgang, at Danmarks Cykle Union (DCU) valgte at udelukke Michael Rasmussen fra at køre på landsholdet. Og siden har det i alverdens medier ført til, at bjergspecialisten har været sat i forbindelse med urent trav, berettiget eller ej.

Michael Rasmussen har dog siden fortalt, at flere store ryttere i feltet har været turen forbi den gule trøje med et venskabeligt klap og opbakning til danskeren. Men støtten er ikke entydig.

T-Mobile-chefen Bob Stapleton har gjort sig til fortaler for, at Michael Rasmussen på grund af sine manglende oplysninger til antidopingmyndighederne om, hvor danskeren træner og kan træffes, burde have været suspenderet. Sådan ville det i hvert fald være endt, hvis han havde kørt for det tyske mandskab.

Lignende holdning lufter nu også de franske hold Credit Agricole og Cofidis, der mener, at Rasmussen med sin tilstedeværelse i Tour de France skader cykelsporten mere, end han gavner. Og Rabobank får knubbede ord med på vejen.

»Hovedansvaret ligger hos Rabobank,« siger Cofidis-manager Eric Boyer og efterlyser konsekvenser fra holdets side i forhold til advarslerne.

T-Mobiles tyske rytter Marcus Burghardt går tilmed endnu længere og ønsker decideret Rasmussen ud af løbet.

»Retningslinjerne er klare. Rasmussen burde ikke længere være del af rytterfeltet,« siger han til det tyske nyhedsbureau dpa.

På toppen af de udmeldinger kommer samtidig de seneste belastende beskyldninger fra den tidligere amerikanske mountainbike-rytter Whitney Richards. Han fortæller, at han uvidende skulle have ageret blodkurer for Rasmussen i 2002, men opdagede og siden afblæste miseren.

Sagen ønskede DCU ikke at kommentere den sagen fra magasinet Velonews.

»Jeg venter til, der er noget mere substans i en sådan sag, før jeg udtaler mig. Det skal ikke blot være en eller andet, som åbner munden og fortæller en historie, før jeg siger noget. Så bliver det hele bare påstand mod påstand, og det tjener ingen,« siger formand Tom Lund.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra UCI.