Rasmus Lauge vil have fokus på defensiven

Rasmus Lauge spillede en brandkamp i sejren over Rusland.
Læs mere
Fold sammen

Rasmus Lauge var kampens helt store oplevelse i Danmarks vigtige sejr over Rusland. 31-28 blev slutresultatet, og Kiel-playmakeren stod for ni af de danske scoringer.

»Der var dejligt at komme i gang. Det har jeg ventet lidt på, så det var en god fornemmelse,« sagde Rasmus Lauge om sin egen indsats efter kampen til TV2.

Danmark gik til pause med en føring på 16-8 og så ud til at være i fuld kontrol. Men i anden halvleg blev det til tider lidt mere spændende end nødvendigt, så Lauge og co. skal hjem og have kigget på, hvad der gik galt i anden halvleg.

»Det glæder jeg mig også til at komme hjem og se igennem. Hovedårsagen er vel den, at vi får lettet lidt på energien i forsvaret, og de får nogle nemme mål. Og så mangler redningerne selvfølgelig også. Samtidigt med at vi giver bolden i hænderne på dem, og de får mange kontramål. Så det gør lidt udslaget,« sagde han.

Danmark var under pres efter bare fire point i de første tre kampe. Så en sejr var nærmest det eneste, der kunne bruges, hvis ikke Danmark skal få en alt for svær modstander i ottendedelsfinalen.

»Det var super vigtigt. Vores forsvar stod godt i første halvleg, mens vi også var disciplinerede i angrebet, så de ikke fik de her nemme mål, som vi snakkede om, i anden halvleg. Så det skal vi bare sørge for at kunne gøre over en hel kamp nu, for vi spiller jo fint angrebsspil igen og scorer 31 mål. Så det er jo ikke der, den ligger. Men jeg synes godt, at vi kunne holde dem på lidt færre,« sagde Rasmus Lauge.

Danmark spiller den femte og sidste gruppekamppå lørdag, hvor Polen er modstanderen. Her er der tale om en direkte kamp om andenpladsen i Gruppe D, men Danmark har den fordel, at de kan nøjes med uafgjort takket være en bedre målscore.