Ranieri tror ikke at Leicester-spillerne fik ham fyret

Claudio Ranieri talte mandag aften ud om sin fyring hos de forsvarende mestre.

Claudio Ranieri omgivet af sine spillere, da mesterskabet skulle fejres. Ni måneder senere var han fortid i klubben. Reuters/Darren Staples Fold sammen
Læs mere

London. Det var ikke spillerne, der stod bag fyringen af Claudio Ranieri.

Sådan lyder det nu fra mestertræneren selv, der mandag aften for første gang talte offentligt om sin fyring.

En række af de bærende spillere på holdet er ellers blevet nævnt som årsag til fyringen af Ranieri.

Det har spillerne selv været ude og afvise offentligt. Ranieri tror da heller ikke på, at spillerne skulle have været årsag til hans fyring.

- Jeg kan ikke tro, at spillerne står bag, nej nej, nej, siger han til britiske Sky Sport.

Claudio Ranieri og Leicester leverede i sidste sæson en overraskelse sjældent set, da de sensationelt vandt det engelske mesterskab.

I denne sæson kom de dog haltende fra start i Premier League, og trods flotte resultater i Champions League så klubben sig i februar nødsaget til at fyre italieneren.

Træneren peger selv på en række ting, der gik galt i den første sæson efter mesterskabet, hvor spillerne fra det hårdtarbejdende Leicester-hold gik fra at være relativt ukendte til at være verdensstjerner.

- Når du kommer tilbage til opstarten på en ny sæson efter at have vundet mesterskabet, så rejser du verden rundt, du rejser til USA og spiller mod de største hold for første gang i din karriere. Alting er helt nyt, siger han.

- Spillerne gav måske ikke deres maksimale, fordi der var andre problemer. Tidligere, mens de var i klubben, tjente de lidt mindre, og efter mesterskabet tjente de det dobbelte eller tredobbelte.

Siden fyringen af Ranieri har Leicester opnået fornemme resultater. Det lykkedes holdet at slå Sevilla ud af Champions League, så holdet onsdag er klar til kvartfinalen mod Atlético Madrid.

Samtidig har holdet spillet sig op på 11.-pladsen i Premier League og ligger otte point over nedrykningsstregen.

Det glæder træneren, at hans tidligere assistent Craig Shakespeare har overtaget holdet og igen har fået det til yde maksimalt.

- Jeg er meget glad for at se mine spillere spille det samme system og gøre alt det, jeg har lært dem. Shakespeare var meget intelligent ved at følge det system.

/ritzau/Reuters