Randers-træner glæder sig til Europa League-kamp i Andorra

Randers FC-træner Colin Todd ved ikke, om kampen mod Sant Julia bliver en nem en af slagsen, men han håber det, for Randers FC vil gerne gøre en god indsats i Europa. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Randers FCs træner, Colin Todd, ser frem til torsdagens Europa League-kamp i Andorra. Han glæder sig over tilgangen af Mikkel Thygesen, men han har været småskadet inden opgøret.

Randers FC begynder sit europæiske eventyr torsdag, hvor Sant Julia fra Andorra er modstanderen. Der er seks nye ansigter i Colin Todds trup, hvoraf det mest kendte er Mikkel Thygesen, som er kommet fra lokalrivalerne Hobro, og som har erfaring fra bl.a. Brøndby, FC Midtjylland og Borussia Mönchengladbach.

»Mikkel Thygesen er en spiller, jeg venter mig meget af. Han kommer med erfaring, og han er en intelligent midtbanespiller. Jeg ønsker, at han skal bruge sin spil-intelligens, sin kvalitet og sit lederskab,« siger Colin Todd, der dog ikke vil afsløre, om Mikkel Thygesen kommer med mod andorranerne. Den 30-årige Thygesen har været småskadet og var ikke med kronjyderne i træningslejr i Sverige i sidste uge.

»Men Mikkel har trænet mandag og tirsdag. Og han tager med til Andorra, og det er godt, at han er med, for han er som sagt en vigtig spiller i den kommende sæson. Men jeg vil ikke afsløre, om han starter inde,« siger Colin Todd.

Ud over Mikkel Thygesen har Randers FC fået tilgang af australien Jack Duncan (Perth Glory Youth), Erik Marxen (Sønderjyske) og Mustafa Amini (Borussia Dortmund). Dertil kommer Jonas Bager og Frederik Lauenborg, som kommer fra klubbens ungdomsafdeling.

»De to unge skal sidde på bænken, og om de fire andre kan jeg sige så meget, at de kommer ikke allesammen med i startopstillingen,« siger Colin Todd, der ser frem til kampen i Andorra, som i nogen grad er ukendt land for både ham og spillerne.

Men statistikken er umiddelbart med det danske hold. Ti gange har Sant Julia prøvet kræfter i de europæiske turneringer, og kun en gang er det lykkedes at gå videre. Det var mod Tre Fiori fra en anden miniput-nation, San Marino. Og den sejr kom først i hus efter straffesparkskonkurrence.

»Folk siger til os, at det bliver en nem kamp. Det ved jeg ikke, om det gør. Vi kender ikke ret meget til dem. Men vi undervurderer dem ikke. Vi går ind til kampen med en professionel indstilling. Jeg regner med, at vi vil bruge de første 20 minutter af kampen dernede til at se dem lidt an, og så tager vi den derfra. Jeg håber, at vi kan vinde,« siger Randers FCs engelske træner.

»Jeg håber så også, at det bliver en nem kamp. Da vi var med i Europa League-kvalifikationen for to år siden fik vi en meget hård lodtrækning, da vi trak Rubin Kazan, og det klarede vi vel egentlig meget godt, selvom vi tabte,« siger Colin Todd om kampene mod det russiske storhold, som vandt 2-1 i Danmark og 2-0 hjemme.

»Men nu har vi kvalificeret os igen, og det er vigtigt for os at gøre det godt i Europa. Det har stor betydning for klubben.«

Randers FC tager til Andorra onsdag. Kampen spilles torsdag kl. 19.05. Der er returkamp torsdagen efter.