Randers FC taber og avancerer med rumænsk hjælp

Randers tabte 0-1 hos AZ, og Cluj slog Jablonec med 2-0. Det sender Randers videre som toer.

AZ's danske keeper Peter Vindahl bokser væk efter en dødbold fra Randers. Ed Van De Pol/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Randers FC er videre til Conference League-slutspillets playoffrunde. Torsdag tabte holdet 0-1 hos AZ Alkmaar, men slutter alligevel som nummer to i sin gruppe.

Samtidigt slog rumænske Cluj nemlig tjekkiske Jablonec med 2-0 på hjemmebane i gruppens anden kamp. Tjekkerne ville have passeret Randers med en sejr.

Randers sled og slæbte på et tomt stadion i Alkmaar, hvor hjemmeholdet havde klart flest chancer og scorede sejrsmålet efter 87 minutter.

Randers ryger som toer i gruppen videre til playoffrunden i Conference Leagues slutspil, hvor holdet er seedet. Her venter én af otte treere fra Europa Leagues gruppespil. Der er lodtrækning til playoffrunden mandag.

Kampene i Conference Leagues playoffrunde spilles 17. og 24. februar. Randers starter som seedet på udebane og spiller anden kamp på hjemmebane.

AZ havde allerede vundet gruppen inden dagens opgør, men stillede alligevel op i stærkeste opstilling.

Hjemmeholdet var da også klart toneangivende i opgøret, hvor Randers i perioder var på glatis.

Blandt andre den svenske angriber Jesper Karlsson var meget synlig og nærgående for AZ, men landsmanden Patrik Carlgren i Randers-buret vandt et par vigtige dueller.

Randers red stormen af og kom lidt bedre med i sidste del af første halvleg, hvor holdet dog ikke skabte meget frem ad banen.

Billedet fortsatte i anden halvleg, hvor Randers havde rigeligt at gøre med at organisere og forsvare sig. Det klarede holdet til gengæld også godt.

AZ sad tungt på spillet, men havde svært ved at finde åbninger i Randers-defensiven.

Først efter 87 minutter fik indskifteren Thijs Oosting hul på bylden i en situation, hvor keeper Carlgren så skidt ud.

Randers slutter med syv point på andenpladsen i gruppen efter én sejr, fire uafgjorte og et nederlag. AZ vinder puljen med 12 point, mens Jablonec og Cluj høstede henholdsvis seks og fire point.

/ritzau/