Randers FC bliver ved og ved

Formstærke Randers FC har maksimumpoint i SAS Ligaen og er placeret som sikker nummer ét. Om end det kostede mange kræfter at vinde 3-1 i Esbjerg i går.

Thomas Dalgaard kunne igen i går stikke tommelfingeren i vejret for sin egen og Randers-holdets indsats, da de slog Esbjerg med 3-1 på udebane. Foto Palle Hedemann Fold sammen
Læs mere

Fortalte SAS Liga-stillingen ikke noget andet, kunne enhver sagtens tro, at topholdet Randers FC tilhørte røven af fjerde division. For det var vitterlig ikke særlig prangende, hvad Randers FC præsterede i de første fem minutter i udekampen mod Esbjerg på Blue Water Arena. En start på opgøret der også fortjent kostede et mål, da Esbjergs Nicolai Høgh fornemt for øjnene af 8.502 tilskuere headede bolden i nettet efter en standardsituation.

Bagud 0-1 lykkedes det dog Colin Todds Randers-drenge at komme mere og mere med i kampen, alt imens Esbjerg bibeholdt kadencen.

Hvilket alt i alt udviklede begivenheden til et absolut seværdigt SAS Liga-opgør.

Selve Randers-udligningen til 1-1 faldt i det 41. minut ved Tidiane Sane efter et par spilsekvenser, hvor Esbjergs tunge forsvar på ny viste, at det ikke vinder mange guldmedaljer i sprint og årvågenhed. Især letten Igors N. Stepanovs, der var blevet sit hold i nakken kvit, sløsede gevaldigt i utallige aktioner.

Uagtet det fine spil på kryds og tværs på den flotte grønsvær manglede begge mandskabers angribere i lighed med Stepanovs pondus og snert. Netop af de grunde blinkede måltavlen blot 1-1, lige indtil SAS Liga-topscorer Thomas Dalgaard stjal billedet. Dalgaard scorede nemlig til 2-1 på hovedstød i det 58. minut på Kenneth Møller Pedersens fornemme indlæg fra højre side.

Blonde Dalgaard er nu noteret for syv scoringer i fire kampe til specielt Colin Todds store fryd. Randers FCs engelske træner har i det hele taget fået en drømmestart i dansk fodbold. Bortset fra de første fem minutter i går er det lykkedes kronjyderne at spille nærved fremragende. Holdet er noteret for maksimumpoint efter fire spillerunder, virker fuld af gejst, sammentømret og i besiddelse af masser af overskud.

Og så er Randers FC i stand til at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, når det er påkrævet. Eksemplificeret i slutfasen i Esbjerg, hvor hjemmeholdet ihærdigt forsøgte og forsøgte at udligne uden held skal det til tilføjes. Ikke mindst på grund af Kevin Stuhr Ellegaard, der havde taget målmandshandskerne rigtigt på.

Rent faktisk formåede Randers FC at slå tilbage og udbygge føringen til 3-1 i dommerens overtid, hvor brasilianske Alex Da Silva pludselig var alene igennem i målfeltet og smukt udplacerede Lars Winde.