Rafa raus!

Med exit fra Champions League og nederlag til Manchester United på søndag kan Liverpools manager hurtigt være fortid i Beatles-byen. Jürgen Klinsmann nævnes som afløser.

Rafael Benitez er under et alvorligt pres, og hans tid som Liverpool-manager kan snart være slut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eddie Keogh/Reuters

I sidste uge fik Liverpool-manager stor ros for at have ført sit hold tilbage til storscorende tider. Men efter weekendens nederlag til Reading, truende exit fra Champions League i aftenens kamp på Stade Velodrome i Marseille og et muligt mesterskabskollaps i søndagens hjemmekamp mod Manchester United er kritikken i engelsk presse og det anspændte forhold til de amerikanske ejere igen brudt op.

Således rejser George Gillett overraskende til Marseille for at se sine tropper i aktion og få mulighed for at vende tingens tilstand med den åbenmundede Benitez, som vil have flere penge til spillere. Den anden ejer Tom Hicks kommer til de britiske øer i weekenden, og The Sun skriver nu, at de to amerikanere har set sig varm på Jürgen Klinsmann, som skulle være klar til en genkomst på trænerbænken.

»Jürgen er klar til at involvere sig i fodbold igen. Han elsker at bo i Californien, men når du er så stort et navn i fodbold, kan du ikke holde dig væk for evigt,« siger en kilde tæt på Klinsmann ifølge avisen.

Jürgen Klinsmann førte Tyskland gennem et meget succesfuldt VM på hjemmebane sidste år og har siden sagt nej blandt andet til at træne Chelsea. Men også den ledige post som Englands landstræner har vakt tyskerens overvejelser om en retur.

Angreb over hele linjen
Liverpool skal vinde over Marseille for at være sikker på at gå videre, men klarer sig med uafgjort, hvis Besiktas samtidig vinder ude over Porto. Hvis det sker, ryger Marseille ud med uafgjort mod englænderne, ligesom det også er adieu for Porto med nederlag til Besiktas.

Det betyder med andre ord, at Besiktas skal frem over portvins-markerne, og på samme måde kan Marseille ikke nøjes med at klamre sig til den sydfranske mole og håbe på pointdeling i Liverpools røde stormløb. Også franskmændene må angribe, og som sådan er der lagt i ovnen til en topdramatisk aften over hele linjen.

»Presset ligger i lige så høj grad på Marseille, som det ligger på os. De må have håbet, at vi nu ville være bag om dansen (efter nederlag til Marseille hjemme og hos Besiktas, red.), og at de allerede havde sikret sig avancement. Men sådan er det ikke,« siger Liverpool-anfører Steven Gerrard.

Og det ved Marseilles matchvinder fra den omvendte kamp alt om.

»Det bliver en stor kamp at spille, og vi må bare tage det, som det kommer. Vi må være tålmodige, og endnu mere motiverede, end vi normalt er i ligaen. Går vi til kampen med den rette indstilling, kan vi opnå noget stort. Men vi må være opmærksomme på Liverpool. De er i stand til at slå hvem som helst,« siger Mathieu Valbuena.

Pres på Real
Også i Madrid brænder nerverne. Real ryger ud med nederlag til Lazio og en sejrherre i opgøret mellem Olympiakos og Werder Bremen, der redder sig videre med en sejr.

Mindre kan gøre det for overraskelsen Rosenborg, som »bare« skal bruge et point i Schalke for at gøre alle forudsigelser om en grim prügelknabe-tilværelse ultimativt til skamme.