Qatars dyrt indkøbte landshold fortsætter sejrsstimen

qatar-handball-world-champions
Læs mere
Fold sammen

Qatars dyrt indkøbte drenge er fortsat ubesejrede ved håndbold-VM, efter de mandag aften besejrede Slovenien med 31-29 i en kamp, der først fandt sin afgørelse i de sidste minutter.

Der har været sagt og skrevet meget om Qatars købelandshold og på trods af, at de så langt fra er det mest charmerende bekendtskab ved slutrunden, som ørkenstaten afholder, så er de kommet godt fra start. Efter sejre over Brasilien og Chile blev de for alvor testet mod Slovenien mandag aften.

I en kamp, hvor Qatar i løbet af anden halvleg så ud til tidligt at have afgjort sagerne, kom europæerne tilbage på dramatisk vis. Ved stillingen 28-28 med få minutter igen, kunne kampen være tippet til begge sider, men en udvisning til Sloveniens Miladin Kozlina blev afgørende. Det gjorde nemlig, at Qatar sikkert kunne køre sejren hjem.

De to point bringer Qatar op på en andenplads, kun overgået af Spanien, der har en bedre målscore i gruppe A.

I gruppe B var der lige så meget spænding, da Bosnien mødte Makedonien. I en kamp, hvor de to holds forsvar var i fokus, stod det blot 13-11 ved pausen til Makedonien.

På trods af en anden halvleg, hvor holdene et stykke tid lå helt lige, så var det Makedonien, anført Dejan Manaskov og hans 6 mål, der trak det længste strå. Og med en sejr på 25-22 fortsætter makedonerne deres flotte start på slutrunden, hvor de har vundet alle tre kampe indtil nu.

Mindre spændende var det i gruppens anden kamp, da ligeledes ubesejrede Kroatien mødte undertippede Iran. I en envejskamp vandt Kroatien 41-22, og dermed er iranerne fortsat uden sejr ved VM.